Vakaruose reikalaujama uždaryti "rasistų laikraštį". Rusija jau apkaltinta

Autorius: Viktoras Marachovskis Šaltinis: https://sputniknews.lt/columni... 2020-06-20 12:39:00, skaitė 1144, komentavo 1

Vakaruose reikalaujama uždaryti

Kovodama su Vakarų šalių kolonijine praeitimi, iniciatyvinė grupė reikalavo uždaryti britų dienraštį "The Guardian". Prieš porą dienų paskelbta peticija jau surinko beveik 20 tūkstančių parašų

Laikraščio uždarymo logika paprasta. 1821 metais įkurtą laikraštį, tada pavadintą "Manchester Guardian", įkūrė toks Džonas Edvardas Teiloras (John Edward Taylor), kuris surinko kapitalą prekiaudamas medvilne. Beveik 100 procentų medvilnė buvo gaminama vergams dirbant plantacijose.

Be to, net mirus įkūrėjui, laikraštis aktyviai rėmė vergiją ir netgi priešinosi Amerikos abolicionistų prezidentui Abrahamui Linkolnui, pavyzdžiui, 1862 metų spalio 10 dieną paskelbęs, kad "diena, kai jis buvo išrinktas JAV prezidentu, kartu tapo juoda diena Amerikai ir visam pasauliui".

Ironiška tai, kad dabartinė "The Guardian" versija yra viena pagrindinių britų kairiųjų žiniasklaidos patrankų, kategoriškai palaikančių radikaliausius metodus kovoje su prakeikta praeitimi.

Primename: vykstant šiai kovai jau keli Kolumbai, pora garsių britų filantropų nuskrido nuo savo pjedestalų, sugadintas ir paslėptas nuo visuomenės akių Belgijos karaliaus Leopoldo II paminklas ir net palyginti neseniai pergalei Antrajame pasauliniame kare atminti pastatytas bronzinis Vinstonas Čerčilis.

Ir tai dar ne viskas, nes neseniai Londono meras Sadikas Chanas įsteigė "Viešosios erdvės įvairovės komisiją", o komisija jau pradėjo darbą. Jos funkcijos apima istoriškai neteisingų veikėjų, uždirbančių pinigus iš vergų prekybos, statulų identifikavimą. Tarp jų, beje, yra penki britų monarchai:

— Karlas II (du paminklai);
— Jokūbas II;
— Vilhelmas III (du paminklai);
— Karalienė Ana (du paminklai);
— Džordžas I

Apskritai, britų konservatoriai, vykstančių istorinio teisingumo bakchanalijų įsiutinti, kaip satyrinę priemonę sukūrė peticiją, raginančią uždaryti "The Guardian", naujųjų riaušininkų ruporą, vien dėl savo garbingo amžiaus susietą su prieš du šimtmečius vykusia vergų prekyba.

Akivaizdu, kad jie negalės uždaryti laikraščio, bet bent jau demonstruoja savo liberaliųjų kairiųjų oponentams, kad, po velnių, visi turi praeitį. Ir kad praeitį yra juokinga vertinti ir, juo labiau, bausti pagal šiuolaikinių agresyvių ideologijų standartus.

Bet visa tai, žinoma, nesuveiks. Nes paskutinis dalykas, dėl kurio nerimauja naujos moralės komisijos nariai ir evangelistai, yra nuoseklumas.
Čia galbūt verta paaiškinti vieną dalyką, kurio dažnai pasigendame.

"Black Lives Matter" istorija, kuri, atrodo, būtų susijusi tik su JAV ir jų pačių sena istorija su juodaodžių, kurių protėviai buvo įvežti prieš kelis šimtmečius kaip vergų darbo jėga, populiacija pasklido po visą Europą ir netgi pasiekė Australiją ne tik dėl gryno "beždžioniavimo".

Ji nusėdo ant gerai išvystytos ideologijos. Ši ideologija apima ne tik rasines ar religines mažumas, bet ir bet kokias mažumas apskritai, įskaitant religines ir seksualines, ir, jei įmanoma, prideda prie jų visas moteris, nepaisant jų noro, visus žmones su negalia (iš kurių išsiskiria piliečiai, turintys psichikos sutrikimų) ir apskritai visos "gyventojų grupės" savavališkai apibrėžiamos kaip diskriminuojamos.

Ši neva kovos su nelygybe ideologija pagal nutylėjimą daro prielaidą, kad per pastaruosius šimtmečius visame pasaulyje susiformavusi socialinė hierarchija yra labai nuodėminga ir nesąžininga.

Neteisybę pasaulinėje socialinėje hierarchijoje sukuria tai, kad didžiausią pasisekimą (vidutiniškai) pasiekia heteroseksualūs vyrai iš pasiturinčių šeimų, turintys gerą išsilavinimą, ir prie jų prisijungiančios heteroseksualios moterys, pasiaukojančios dėl gerovės ir sutinkančios gimdyti šiems klestintiems alfa patinams vaikus ir juos kartu auginti.

Esant tokiai situacijai, kai sėkmė yra šios pilnaverčių mafijos rankose, kenčia daugybė jau esamų ir vis dar besiskinančių kelią mažumų. Pagal statistiką už klestėjimo borto paprastai atsiduria tie, kuriems nepasisekė gimti klestinčioje visavertėje heteroseksualioje šeimoje; kas turi priklausomybių (alkoholis ir narkotikai); kas turi "madingą" bipolinį sutrikimą ir kartais tiesiog negali priversti savęs dirbti; kas mano, kad jis yra mergina jaunuolio kūne ir atvirkščiai; tie, kurie negali gerai mokytis dėl psichikos traumos; kurie dėl savo savybių negali užmegzti socialinių ryšių ir sėdi kaip stuobriai namuose, nieko neveikdami, ir pan.

Visi jie yra nelygybės aukos. Senos, įsišaknijusios, neteisingos nelygybės.

Kas čia iš tikrųjų svarbu: teisingumas, kurį turi omenyje Naujosios lygybės evangelistai ir komisarai, nėra primityvus, žiauriai sovietinio (o iš tikrųjų Naujojo Testamento) stiliaus "kas nedirba, tas nevalgo". Pats gebėjimas dirbti, o juo labiau daug ir gerai dirbti, Naujosios lygybės ideologijoje laikomas savotiška "privilegija", rezultatu, kurį žmogus gauna nuo gimimo.

Taigi, iš to logiškai kyla Naujosios lygybės ideologų reikalavimas nuolat atlikti daugybę pakeitimų socialiniame gyvenime — siekiant kompensuoti nepakankamą aukų sėkmę. Natūralu, kad šie pokyčiai turėtų būti daromi "privilegijuotų", tai yra, tiesiog normalių, ne ypač sužeistų žmonių sąskaita.

Tai yra, grubiai tariant, situacijoje, kai reikia ką nors pasamdyti, kad dirbtum, o tavo teisinga (tai yra, kovotojų paskirta nelygybės) kvota, skirta tik geriems darbuotojams, jau buvo išrinkta, privalai samdyti ne geriausius, o tą, kuris daugiau kenčia nuo nelygybės. Net jei jis kaip darbuotojas yra objektyviai skurdus.

Ši ideologija gali atrodyti visiškai beprotiška — ta prasme, kad ji visiškai atmeta ne tik visą žmonijos istoriją, bet ir tiesiog biologinę tikrovę, kurioje visoms rūšims vyksta įprastinė natūrali stiprių individų atranka.

Tačiau apgaulė ta, kad tai yra beprotybė tik sveiko proto požiūriu. Taktikos ir politikos prasme tai yra puiki naujovė, leidžianti konkretiems Naujosios lygybės komisijos nariams ir evangelistams pasinaudoti kiekvienu, kam kyla nemalonūs jausmai, susiję su žema socialine padėtimi, ir palaikyti juos keliant savo statusą į neregėtas aukštumas.

O kadangi šie komisarai iš pradžių patys paskyrė save teisingumo ir lygybės kamertonu, jiems ir suteikiama teisė nuspręsti, kas yra socialinė neteisybė, o kas ne.

Todėl konkrečiam laikraščiui "The Guardian" nekyla jokia grėsmė — ne daugiau kaip JAV demokratų partijai, nuo pat pradžių buvusiai pietų vergvaldžių partija.

Bet tie, kuriuos "kontroliuojančio teisingumo paketo savininkai" paskirs lygybės priešais, turėtų įsitempti.
Ir šia prasme yra įdomios tezės, kurias Naujosios lygybės emisijos labai atkakliai reklamuoja ir Rusijos žiniasklaidoje ir ideologinėje erdvėje. Verta paminėti, kad ne visi jie yra atstumti: kai kurie yra remiami valstybės lėšomis ir atlieka "sisteminių prieštaraujančių" ir "progresyvių lojalistų" vaidmenį. Tai reiškia, kad jie pripažįsta, jog nesisteminė opozicija yra bloga, tačiau reikalauja, kad būtų skubiai įgyvendintos visos beribės įvairovės mažumų teisės.

Trumpai tariant, jų užduotis yra pakeisti įprastą socialinio teisingumo idėją darbuotojų atžvilgiu "teisingumo mažumoms" ideologija. Tai yra, privilegijos, apsauga ir nauda dabar atskirtiems sluoksniams, įskaitant ne tik ir ne tiek "žydruosius" (rusų homoseksualai dažniausiai yra nuolankūs ir lojalūs), bet ir narkomanus (kenčiančius dėl nuolatinės rizikos pakliūti į teisėsaugos rankas), abiejų lyčių sekso paslaugų teikėjus (žodis "prostitutė", jų manymu, yra pasenęs ir traumuojantis, nes tai yra normalūs, garbingi žmonės, kurie tiesiog teikia savo kūną už pinigus) ir panašiai. Be to, Naujosios lygybės šalininkai Rusijoje taip pat "uždeda savo stogą" visoms moterims — kad mainais nesusimąstydamos palaikytų jų ideologiją.

Tai yra pragaištinga valstybei ir visuomenei, tačiau žada milžiniškas premijas tiems, kas suinteresuoti.

Taigi, nemanykite, kad ši banga mus aplenks. Viskas įvyks — jei jiems leisime.
Beje, vergų savininkų palikuoniai vakar mus net rasizmu apkaltino.

Autoriaus nuomonė nesutampa su redakcijos pozicija.