Vytautas Kasiulevičius nėra nei virusologas, nei epidemiologas o Grybauskaitės ir Skvernelio asmeninis gydytojas

Autorius: Coronavirus Actors Šaltinis: https://m.facebook.com/message... 2020-06-11 15:47:00, skaitė 6363, komentavo 3

Vytautas Kasiulevičius nėra nei virusologas, nei epidemiologas o Grybauskaitės ir Skvernelio asmeninis gydytojas

Audrius Bačiulis: Kuriems galams tarpinė grandis ir tikimybė, kad kariškis nepaklausys profesionalo?

Dvaro medikas skėlė iš peties. Audriaus Bačiulio ir Vytauto Sinicos komentarai

Dvaro medikas (kas nežino, Kasiulevičius yra Grybauskaitės ir Skvernelio asmeninis gydytojas) skėlė iš peties. Tik kažkodėl nepaaiškino:

a) Kam reikia kariškio? Organizuoti miestų blokavimą karantinui ir jo priežiūrą bei pažeidėjų gaudymą? Tai policija čia turi nepalyginamai daugiau patirties, [...] ir gatavi planai tokiems atvejams parengti yra.

Tad esamas (ar neseniai buvęs smile) policijos generalinis komisaras tinka daug geriau už generolą.

b) Kam reikia karo mediko su Afganistano ar Ukrainos patirtimi? Organizuoti sužeistųjų rūšiavimą pagal tris kategorijas ir jų gabenimą į ligonines? Iš kur tas poreikis, jei COVID-19 apkrėstieji gatvėse su nutrauktomis galūnėmis nesivolioja?

O štai masinės intensyvios terapijos ir slaugos patirties mūsų karo medikai neturi – nebuvo tokio poreikio.

c) Jei jau kariškiui medikui į pagalbą reikia epidemiologo, kuris aiškintų, ką reikia daryti ir kaip vystysis epidemija, tai gal iš karto tokį statom? Kuo profesorius Čaplinskas (kurio profesiniais įrašais pats Kasiulevičius, [...] bendrosios praktikos gydytojas) nuolat dalijasi, netinka? Manot, nesugebės vadovauti? Kiek jį žinau, kuo puikiausiai.

Kuriems galams tarpinė grandis ir tikimybė, kad kariškis nepaklausys profesionalo.

Vytautas Sinica: Kiekvienam reikėtų daryti tai, ką išmano

Žinau, kad Kasiulevičius šiom dienom tapo visų mylimas, šventas ir neliečiamas, bet arba žmogus buvo nuo pradžių viešųjų ryšių akcija politiniams tikslams, arba žmogui nuo dėmesio ir tautos meilės pačiuožė stogas.

Kaip? Vakar paskelbė siūlymą, kad valdžia krizei suvaldyti turi būti atiduota kariškiui, kurį konsultuotų frontą patyręs karo medikas.

Ką? Trumpai tariant, tai būtų tiesiog antikonstitucinis perversmas. Nors V. Čmilytė ir keli kiti politikai jau iš esmės reiškia paramą šitam perversmui.

Mažiausiai du klausimai:

Kam būtų atskaitingi tokie niekieno nerinkti kariniai lyderiai? Niekam? Tikriausiai, kad juos paskiriančiai Vyriausybei. Tai Vyriausybei siūloma atsisakyti proceso kontrolės, bet būti atsakingai už krizės valdymo pasekmes. Akivaizdžiai siūlo visiškai kitos srities žinovas.

Kuo geriau ir kam reikalingi kariniai sprendimai ir patirtis? Tą gal ir įmanoma pagrįsti, bet visiskai nesivarginama to daryti. Bele va skambi frazė: atiduokim valdžią kariškiams vietoje Verygos, – jis juk toks blogas. Vietoje argumentų pasiūloma demagoginė manipuliacija ‘po to nesakykit, kad nesakiau’.
Labai patogu: jeigu bus blogai, tai gal pritrūko manęs paklausyti. Jeigu bus gerai, tai, matyt, būtų buvę dar geriau. Niekada nepatikrinsi smile

O fone TS-LKD verčiasi per galvą, ieškodama kritikos ir eterio, siūlo nepaprastąsias padėtis, gi Šimonytė primena, kad mielai sutiktų būt premjere. Nenorėjau prikišti. Bet vis dėlto tai ta pati Šimonytė, kuri visai neseniai piktinosi per dideliu sveikatos apsaugai atidedamu biudžeto lėšų rezervu ir per dideliu tiesiog neeuropietišku intensyvios terapijos lovų skaičiumi Lietuvoje. Laimei, niekas neklausė.

Būtinai verta perskaityti Bačiulio įrašą. Kiekvienam reikėtų daryti tai, ką išmano.

Į A.Verygos vietą besitaikantis šeimos gydytojas prof. Vytautas Kasiulevičius, kuris nėra nei virusologas, nei epidemiologas, tačiau organizavo streiką prieš „valstiečius“ 2018 m.