Situacija Amerikoje iš pirmų lūpų: rašytojo Valdo Anelausko ir prof. Anatolijaus Kliosovo pasakojimai (video)

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2020-06-04 15:10:00, skaitė 1087, komentavo 3

Situacija Amerikoje iš pirmų lūpų: rašytojo Valdo Anelausko ir prof. Anatolijaus Kliosovo pasakojimai (video)

Rašytojas Valdas Anelauskas laiške rašo:

Situacija Amerikoje iš pirmų lūpų: rašytojo Valdo Anelausko ir prof. Anatolijaus Kliosovo pasakojimai (video)

Tiesiog jau net sunku patikėt, kaip dabar viskas sparčiai vystosi ir plečiasi, turbūt net kur kas sparčiau, nei kad buvo prieš du mėnesius su ta feikine "pandemija". Dabar viskas tiesiog puikiai organizuota. Jau ir Europoje, ir net Australijoje, prasideda gi panašūs neramumai, o čia Amerikoje tai išvis nežinia, kuo viskas dar užsibaigs. Na, nebent Trampas paskelbtų karinę padėtį, tada problema gal ir išsispręstų. Bet nemanau, kad jis tą padarys. Skalsu tik jo kalbų, bet mažai kol kas realių veiksmų... Čia kaip tik ir reikėtų radikaliai parodyt visą savo prezidentinę galią, kuri JAV, pagal Konstituciją, juk yra ganėtinai didelė. Kariuomenė jį tikrai palaikytų, policija manau irgi. Taip kad karinė padėtis ir tėra vienintelė reali išeitis. Ne tik jėgos struktūros, bet ir sveikoji visuomenės dalis tą aiškiai palaikytų. Liaudis dabar labai aktyviai ginkluojasi. Turiu omeny tuos, kas palaikome Trampą. Štai ką tik gavau laišką iš vieno savo draugo ruso, kuris gyvena Olimpijos mieste, netoli Sietlo, jis rašo, kad ginklų parduotuvės tiesiog kaip iššluotos, viskas išpirkta.

Nukopijavau tą vietą iš jo laiško: „Įsitikinęs, kad noras ginkluotis atsirado ne tik pas jus. Aš šiandien buvau vietos Walmart ir, kada ėjau šalia ginklų ir šaudmenų skyriaus, stebėjausi tuo, kad absoliučiai visos lentynos buvo tuščios, kaip vėlyvos perestrojkės deficito laikais. Aš galvojau, kad skyrių tiesiog uždarė ir paklausiau darbuotojo, kas atsitiko. Jis pakvietė dar vieną, o tas man atsakė, kad absoliučiai viską išpirko. Žmonės ir taip uoliai pirko ginklus ir šaudmenis dėl koronaviruso, o dabar susidarė idealaus štormo sąlygos: prisidėjo riaušės. Aš, tarp kitko, jau senai jums sakiau, kad reikia pirkti ginklą. Dabar toli gražu ne geriausias laikas jam pirkti – tai tapo deficitu ir kainos pašoko padoriai. Dabar reikia laukti, kada situacija nurims ir gamintojai vėl spės prigaminti naujų pistoletų ir šovinių.“

Žodžiu, sveikai mąstantys amerikiečiai nujaučia, kad greitai tų ginklų gali prireikt. Juk mato, kad policija vargu ar apgins. Na nebent, sakau, visoje Amerikoje būtų įvesta karinė padėtis, tada gal ir policija nustotų elgtis taip, kaip dabar elgiasi. Pagaliau, policija čiagi visur dabar turi vykdyti, ką vietinė valdžia jiems liepia, o ne prezidentas. Amerikoje policija ne kaip Lietuvoje, čia kiekvienas mažas miestelis turi savą policiją ir ji visu 100% priklausoma nuo tik būtent vietinės valdžios. Net universitetai turi atskirą policiją. Pavyzdžiui, pas mus mieste ir yra būtent dvi policijos: paties miesto ir universiteto. Na ir dar viso rajono (county) policija, kuriai vadovauja šerifas. Tačiau prezidentas tai kol kas tikrai dar nė vienai iš tų policijų nėra viršininkas. Gi daugelio miestų valdžioje viskam diriguoja liberalai (demokratai), taip kad ir policija gauna atitinkamus įsakymus. Štai pažiūrėkit, kaip policininkai klūpi prieš protestuotojus:

https://www.cnn.com/videos/us/2020/06/01/police-kneel-solidarity-protesters-george-floyd-death-es-vpx.cnn

O čia štai mūsų Oregono sostinėje Seileme:

 https://www.youtube.com/watch?v=aYga6_NgqTU

Tai ko gi tada iš šitokių policininkų galima tikėtis???

Riaušininkai dabar išties jaučiasi padėties viešpačiais, policija jų neliečia, valdžia jiems pataikauja. Turiu omeny vietinę valdžią, miestų bei valstijų lygyje, o ne federalinę. Na, o ką jau kalbėt apie žiniasklaidą. Po to kai Trampas pasakė, kad paskelbs "antifus" teroristais, dabar visuose pagrindiniuose laikraščiuose kasdien yra straipsniai, juos palaikantys ir vaizduojantys ko ne didžiausiais didvyriais. Žiniasklaida yra absoliučiai riaušininkų ir BLM ("black lives matter") pusėje.

Nežinau ar girdėjot, juk net ir Feisbuke prieš Cukerbergą gi savotiškas maištas kilo kai jis nesutiko cenzūruoti Trampą:

https://www.breitbart.com/tech/2020/06/02/mark-zuckerberg-tells-angry-facebook-employees-he-may-change-censorship-policy-on-trump-and-other-world-leaders/

Dabar jau sakė, kad cenzūruos. Taip kad, gerbiamas Algimantai, būsit geroje kompanijoje, su pačiu prezidentu Trampu?

Viskas, einu miegot. Nežinau, kokia ši naktis bus. Manau, jog viskas tęsis. Dieną tai miesto centre nieko nesimatė, jokių neramumų. Mes buvom turguje dieną, tai ten netoliese, sankryžoje šalia federalinio teismo, tik kažkokie keli pensininkai su plakatais stovėjo ir kažką rėkavo pravažiuojančioms mašinoms, prieš Trampą.

Pasakoja JAV pilietis, čia sukūręs ir pardavęs daugiamilijoninį verslą, Harvardo profesorius dr. Anatolijus Kliosovas:

 

https://youtu.be/0Tmfx6DepAk