Slapti dokumentai atskleidė, kad Dž. Sorošas finansuoja „Black Lives Matter“ judėjimą

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2020-06-04 11:18:00, skaitė 1476, komentavo 7

Slapti dokumentai atskleidė, kad Dž. Sorošas finansuoja „Black Lives Matter“ judėjimą

Kai praėjusiais metais George'o Sorošo „Atviros visuomenės fondai“ buvo apkaltinti judėjimo „Black Lives Matter“ (liet. „Juodųjų gyvybės yra svarbios“) finansavimu, Keno Zimmermanas, JAV programų direktorius griežtai tai paneigė ir teigė, kad tai yra tik gandas. „Aš tikrai negaliu spėlioti, kas sudaro pagrindą skleisti tokius gandus, tačiau ši informacija yra neteisinga“, - sakė jis.

Šios savaitės pradžioje interneto įsilaužėliai paviešino dokumentus, iš kurių matyti, kad likus dviem mėnesiams iki Zimmermano neigimo apie Sorošo veiklą, „Atviros visuomenės fondų“ valdyba patvirtino 650 000 USD dolerių finansavimą juodaodžių judėjimui.

DCLeaks.com internetinis portalas tvirtina, kad jį valdo tie patys įsilaužėliai, kurie paskleidė informaciją iš Demokratinio nacionalinio komiteto elektroninių laiškų ir pateikė 69 puslapių „Atviros visuomenės fondų“ ataskaitą, kurioje Sorošo organizacija aprašo savo planus sukelti vadinamąsias riaušes po Freddie Gray mirties, siekiant „paspartinti vietinės teisėsaugos sukuriamos ir palaikomos struktūrinės nelygybės naikinimą“. Vienoje iš pranešimo dalių rašoma:

Balandį įvykdytas Freddie Gray nužudymas paskatino sukilti ir kelti kelias savaites trukusius Baltimorės gyventojų ir #BlackLivesMatter judėjimo sąjungininkų protestus, kuriuos laikinai nutraukė neramumų laikotarpis, trukęs mažiau nei 48 valandas ir dėl kurio buvo sužaloti keli žmonės bei padaryta labai didelė žala vietiniam verslui. Nors daugelis apgailestavo dėl padarytos žalos, didžiulį įspūdį kelia tai, kad šis sukilimas paskatino Baltimorės veiklos paradigmos pasikeitimą, kas atvėrė galimybes didesnėms teisingumo reformoms įvykdyti.

 

Visų pirma, naujausi įvykiai suteikia unikalią galimybę paspartinti vietinės teisėsaugos sukurtos ir palaikomos struktūrinės nelygybės naikinimą ir įtraukti Baltimorės miesto istoriškai atskirtus gyventojus į reformų kūrimo ir stebėsenos procesą. Remdamasis savo esamais tikslais ir programomis, „OSI-Baltimore“ sutelks savo investicijas į:

1) atskaitomybės už policijos Baltimorėje kultūros sukūrimą, pripažįstant buvusį rasizmą, nepagarbą ir įstatymų laikymąsi, dėl kurių kilo neseni įvykiai ir riaušės;
2) stiprinti aktyvistų pajėgumus Baltimorėje ir reikalauti įgyvendinti neatidėliotinas bei ilgalaikes reformas.

Reikia pašalinti tas pranešimo dalis, kuriose aprašomi plėšimai, riaušės, puolimai ir padegimai, kurie pažymėjo neva taikių protestų pradžią dėl Freddie Gray mirties. Sorošas ir jo bendražygiai privalo gyventi George'o Orwello 1984 m. pasaulyje, kur karas yra taika, o taika yra karas. Kiek pažvelgus į Sorošo ir jo kompanijos veiklą darosi aišku, kad reikia: vengti viešumos ir pasinaudojus esama padėtimi surengti revoliuciją. Vėliau toje ataskaitoje apie beveik tris ketvirtadaliai milijono dolerių buvo išdėstyta aiškia kalba:

Pripažindama strateginės pagalbos poreikį, JAV programų valdyba patvirtino 650 000 JAV dolerių „Galimybių fondo“ paramą, skirtą investuoti į techninę pagalbą ir paramą grupėms, kurios yra populiarėjančio #BlackLivesMatter judėjimo pagrindas.

Sprendimas priversti bankrutuoti kenkiančią ir smurtinę antipolicijos organizaciją buvo patvirtintas „kiekvienos valdybos sutarimu“ ir, atrodo, jo tikslas buvo pakeisti politinę valdžią. Kitame paviešintame dokumentame dokumente aprašomas vėlesnis valdybos posėdis ir giriama plano sėkmę.

„#BlackLivesMatter“ ir „Judėjimo už juodaodžių gyvybes“ vadovai dirbo, kad paveiktų kandidatų rinkimines kampanijas 2016 metų rinkiminiu laikotarpiu. Tai įvyko kartu su nesenu politinių strategų pripažinimu, kad afroamerikiečių rinkėjai gali būti daug svarbesni 2016 m.  visuotiniuose rinkimuose, nei buvo prognozuota anksčiau.

Nors „BlackLivesMatter“ galėjo panaudoti tuos 650 000 JAV dolerių tam, kad iš tikrųjų pagerintų Amerikos miestų juodaodžių gyvenimus, organizuodami darbo apmokymus, švietimo ir smurto prevencijos programas, pinigai buvo panaudoti numatytam tikslui: kelti didesnes riaušes, kurios pasireiškia smurtinio protesto forma. Ir tokiu būdu pavyko pakeisti politinę valdžią. Be abejo, tai paskatino ir karą prieš policiją, dėl kurio žuvo policijos pareigūnai ir juodaodžiai piliečiai, kuriuos jie siekė apsaugoti.

Miesto „juodosios Amerikos dalis“ ir toliau slenka į bedugnę, tačiau „BlackLivesMatter“ judėjimas ir jo globėjas George'as Sorošas ir toliau naudojasi tuo socialiniu nuosmukiu tam, kad galėtų pakeisti Ameriką.