The Daily Telegraph: vis daugiau mokslininkų pripažįsta, kad COVID-19 yra padarytas laboratorijoje

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2020-06-02 13:02:00, skaitė 966, komentavo 2

The Daily Telegraph: vis daugiau mokslininkų pripažįsta, kad COVID-19 yra padarytas laboratorijoje

Šiandien The Daily Telegraph rašoma, kad COVID-19 laboratorinę kilmę patvirtina:

Pirma. Virusas su žmogaus receptoriais ACE2 susiriša stipriau, negu su kitų žinduolių receptoriais, tarp jų ir šikšnosparnių.

Antra. Virusas turi „Furino skėlimo saitą“, kurio neturi jam artimiausias bat-koronavirusas RaTG-13.

Apie baltymą Furiną ir koronoviruso spiglyje jam specialia pagamintą substratą su 4 aminorūgštimis aš smulkiai rašiau apžvalgoje. Priminsiu esmę. SARS-CoV-2, išprovokavęs „pandemiją“ COVID-19, ypač pavojingas ir agresyvus dėl viruso paviršiuje esančių naujos konstrukcijos spyglių, kurie sukimba su kvėpavimo takų epitelio ląstelių baltymu ACE2. Šie spygliai primena sudvejintą strėlės antgalį. SARS-CoV-2 spygliui išsiskleisti neleidžiantis junginys lengvai tirpinamas fermentu Furinu, kurį išskiria žmogaus ląstelės. Tai leidžia viruso spygliams sukibti su kvėpavimo takų baltymu ACE2 ir prasiskverbti į ląstelę. Reikalinga žymiai mažesnė koncentracija virusų, kad infekuoti organizmą. CoV-2 yra vienintelis koronavirusas, turintis Furino skilimo saitą. Mutacijos negali paaiškinti SARS-CoV-2 Furino saito atsiradimo.

0126_Grafik-1024x210.jpg
SARS-CoV-2 turi naują furino skilimo vietą. Nukleotidų seka rodo, kad čia buvo įterptos keturios naujos amino rūgštys (PRRA) 

The Daily Telegraph rašoma, kad Izraelio genetiko Dr Ronen Shemesh nuomone, kuris užsiima CIVID-19 gydymu, yra „daug priežasčių galvoti, kad COVID-19 buvo sukurtas laboratorijoje“.

Jo nuomone, svarbiausiu klausimu yra Furino proteazės saitas SARS-CoV-2” spyglio baltyme. „Tokia insercija yra labai reta evoliucijoje. Atsiradimas papildomų 4 aminorūgščių viso per 20 metų yra labai mažai tikėtinas,“ - pasakė mokslininkas ir nurodė: „Kas daro dar labiau įtartinu, tai faktas, kad ši insercija ne tik atsirado reikalingoje vietoje ir reikalingu laiku, bet ir pavertė skėlimo saitą iš saito skėlimo serino proteazės į Furino skėlimo saitą.“

Straipsnyje rašoma, kad Furinas plačiai paplitęs žmogaus audiniuose ir dalyvauja ŽIV, herpeso, Ebolos ir Denge virusų mechanizmuose.

Nuorodos: