Konservatoriai irgi verkia. Kaip žlugo Seimo narės Rozovos apkalta

Autorius: Vladimiras Matvejevas Šaltinis: https://sputniknews.lt/columni... 2020-05-27 13:09:00, skaitė 741, komentavo 3

Konservatoriai irgi verkia. Kaip žlugo Seimo narės Rozovos apkalta

Lietuvos Seime garsiai žlugo konservatorių iniciatyva sudaryti apkaltos komisiją prieš parlamentarę, "Rusų aljanso" partijos narą Iriną Rozovą

Vienas iš tyrimo prieš Rozovą iniciatorių ir rusofobas Laurynas Kasčiūnas net susimąstė, kad gal visuomenė vėl išeis į gatves, kaip buvo Basčio atveju. Bet kai kas sureagavo nepalankiais komentarais.

Politinė partija "Rusų aljansas" skelbia: "Mieli bičiuliai, konservatorių pradėta prieš Seimo narę Iriną Rosovą operacija "Likvidacija" jiems baigėsi visiška nesėkme. Ketvirtadienį Seimas balsavo prieš apkaltos komisijos sudarymą ir tokiu būdu nutraukė šią istoriją".

Įspūdingiausias dalykas yra tai, kad Lietuvos žiniasklaida, kuri prieš šį sprendimą troško kiekvieno Kasčiūno žodžio, pranešė apie nesėkmę tik probėgom. Apsiribojo tik straipsniais su sausu fakto konstatavimu, tačiau jie nepamiršo pacituoti provokuojamų Kasčiūno žodžių dėl visuomenės noro vėl išeiti į gatves.

"Visa situacija ir Rozovos bendravimo voratinkliai su Rusijos diplomatais buvo akivaizdūs ir tai tikrai buvo klausimas, vertas išviešinimo ir analizės, bet tapo politiniu farsu. Seimas tapo neatsparus šiai įtakai. <...> Tai dabar viskas galima, taip išeina. Visiškas Rusijos grėsmės devalvavimas", — sakė nuliūdęs Kasčiūnas.

Pati Irina Rozova "Rusų aljanso" partijos Facebook puslapyje parašė: "Aš susilaikysiu nuo šio klausimo komentavimo, vien tik todėl, kad Kasčiūnas ir jo "veikla" jau seniai tapo keistenybių simboliu. Pažvelgiau kai kuriuos "Delfi" skaitytojų komentarus — matau, ir jiems daug kas aiškėja".

Rozovą maloniai nustebino Kasčiūno bendraminčių komentarai ir ji pacitavo kai kuriuos iš jų (komentarų kalba netaisyta):

"Jūs man paaiškinkit, žmonės, kaip taip atsitinka, kad pas mus į seimą tiek kvailių patenka? Kasčiūnai, esu nepartinis, bet mielai prisijungčiau prie tų, kurie padėtų Seime konservatoriams atsikratyt tokių fruktų, kaip tamsta. Mano nuomone, diskredituojat (pats ir dar keli) tą partiją".

"Man rodos Kaščiūnui reiėks į gatvę su terba išeit nes niekam jo nebereikės po kitų rinkimų :DD".

"Saunuolis Kasciunas tikras patriotas. Del Lietuvos dirba. Jaigu nebutu lakstes su Kurlianskio zadanijomis, kai Degutienes padejejas buvo is vis medali sekti reiktu".

"Intrigantai ir veidmainiai. Atsisukit pirmiausia į savo partijos grietinėlę".

"O kaip į tas gatves eit? Taip, kaip Kasčiūnas su Murza gatvėje prieš ES protestavo, ar kažkaip kitaip?"

"Tipiškas populistas nacionalistas.Yra paklausa, tai ir rėkia. Provokuoti gali, bet juk nieko kito ir nemoka daryti".

Bet, matyt, patį Lauryną Kasčiūną nelabai jaudina visuomenės nuomonė. Kas yra komentarai "Delfi"? Juk juos gali rašyti ir priešai. Taigi, dar per anksti nusiraminti ir sudėti ginklus.

Atsigavę po šalto dušo, kai Seimas atsisakė skelbti apkaltą Irinai Rozovai, Kasčiūno draugai nusprendė eiti iš kitos pusės. Ir jau pirmadienį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) nariai Laurynas Kasčiūnas, Gabrielius Landsbergis, Arvydas Anušauskas, Vytautas Bakas, Virgilijus Alekna ir Dovilė Šakalienė kreipėsi į NSGK pirmininką Dainių Gaižauską siūlydami NSGK kreiptis į Valstybės saugumo departamentą (VSD) dėl medžiagos apie "Rusijos įtaką" Irinai Rozovai ir jos bendražygiams išslaptinimo.

Ar žvalgyba įsitrauks į politinius kivirčus Seimo rinkimų išvakarėse? Ar VSD pasiduos visagalių konservatorių provokacijai?

Autoriaus nuomonė gali nesutapti su redakcijos pozicija.