JAV-os ragina savo pačiulptukus atsisakyti „Huawei“ ir „ZTE“ įrenginių

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/jav-... 2020-05-21 11:18:00, skaitė 936, komentavo 0

JAV-os ragina savo pačiulptukus atsisakyti „Huawei“ ir „ZTE“ įrenginių

JAV ir Kinijos ekonominis „karas“ peraugo į aršesnį lygį. JAV valdžia ragina sąjungininkus visuose žemynuose atsisakyti Kinijos gamintojų „Huawei“ ir „ZTE“ , JAV pripažintų „nepatikimais“, įrangos perduodant informaciją per 5G tinklus

„Šiandien aš raginu visus mūsų sąjungininkus ir partnerius prisijungti prie mūsų ir reikalauti švarių 5G kanalų diplomatinėms institucijoms“, — sakė Kitas Krečas (Keith Krach), JAV ekonomikos augimo, energetikos ir aplinkos vicesekretorius.

Balandžio pabaigoje JAV valstybės sekretorius Maikas Pompėjas paskelbė, kad visa informacija apie 5G tinklus, kurią gauna ar siunčia JAV diplomatinės agentūros, dabar bus perduodama tik „švariais 5G kanalais“ naudojant „patikimą“ įrangą, kuri nepagaminta Kinijos „Huawei“ ir „ZTE“.

Praėjusių metų gegužę JAV į juodąjį sąrašą įtraukė Kinijos kompaniją „Huawei“. Vašingtonas kaltina „Huawei“ bendradarbiaujant su Kinijos žvalgyba ir stebint klientus per 5G technologiją.

Bendrovė savo ruožtu neigia kaltinimus ir tvirtina, kad dirba nepriklausomai.

Anksčiau paaiškėjo, kad Kinijos užsienio reikalų ministerija JAV pavadino didžiausia „įsilaužėlių imperija“ pasaulyje ir apkaltino didelio masto pasaulinio sekimo organizavimu internete.

P.S

Na ką mielieji, vykdykite šeimininko įsakymą, nes kitu atveju būsite pripažinti Kinijos šnipais.

SN inf.