Izraelio generolo Kedmio ir „Nacionalinio susivienijimo“ partijos požiūriai į Kinijos Taivano nepriklausomybės klausimą

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2020-05-14 11:14:00, skaitė 914, komentavo 3

Izraelio generolo Kedmio ir „Nacionalinio susivienijimo“ partijos požiūriai į Kinijos Taivano nepriklausomybės klausimą

Gegužės 4 dieną buvo paskelbtas „Nacionalinio susivienijimo pareiškimas dėl Taivano nepriklausomybės.“ Jame partija „Ragina Lietuvos Respublikos Prezidentą, Seimą ir Vyriausybę: 
1. Neapsiriboti simboline ar ekonomine santykių su Taivanu plėtra, kuri tik blogintų Lietuvos ir Kinijos santykius nepadėdama iš esmės politiškai spręsti Taivano valstybingumo klausimą; 2. Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucija, įstatymais bei aukščiau išvardintais bendrais principais, pripažinti Taivano nepriklausomybę ir užmegzti aukščiausio lygio diplomatinius santykius. 3. Pakviesti kitas Vakarų šalis sekti šiuo pavyzdžiu.“

Nacionalinio susivienijimo partijos, kurios steigėju esu, pareiškimą skaitau politiniu nesusipratimu, jos valdybos vištakumu, beprasmiu susireikšminimu. Ar nėra svarbesnių klausimų? Ar partija išsprendė visas vidines Lietuvos problemas, kad imasi geopolitikos, kurios subjektu Lietuva nėra ir būti negali dėl savo pusiau kolonijinės priklausomybės Europos sąjungai.

https://youtu.be/DSeXK_sPTFY

Izraelio generolas Jakovas Kedmi savo interviu Izraelio internetinei televizijai Iton-TV tvirtina, kad šiandien pasaulyje yra dvi realios galybės: JAV ir Kinija. Taivanis gi yra tas taškas, dėl kurio gali realiai kilti karas tarp JAV ir Kinijos. Eksperto nuomone, paskelbus Taivanius nepriklausomybę, Kinija nedelsiant jį okupuotų.

Aš buvusio Nativ žvalgybos šefo ir Izraelio generolo žodžius skaitau pamatuotais. Jie remiasi gilia ir profesionalia pasaulio įvykių analize.

Kviečiu Nacionalinio susivienijimo partijos vadovybę sugrįžti iš padebesių į realų pasaulį ir nesimėtyti neapgalvotais pareiškimais.

http://www.propatria.lt/2020/05/nacionalinio-susivienijimo-pareiskimas.html