Graikija: padegtas Pella viešbutis, skirtas pabėgėliams, o prie kito viešbučio nekviesti svečiai buvo pasitikti su akmenimis ir pagaliais

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2020-05-08 19:13:00, skaitė 999, komentavo 4

Graikija: padegtas Pella viešbutis, skirtas pabėgėliams, o prie kito viešbučio nekviesti svečiai buvo pasitikti su akmenimis ir pagaliais

Gegužės 6-os antroje dienos pusėje Pella gyvenvietėje prasidėjo riaušės. Čia atvyko aplinkinių gyvenviečių Skidra ir Ptolemaida gyventojai, kurie įrengė blokavimo postus ir neleido atvežti į čia esantį viešbutį pabėgėlių. Iš viso Panagica viešbutį buvo vežami 57 pabėgėliai ir nelegalūs migrantai. Juos pasitiko 150 „agresyvių vietos gyventojų“. Naktį per atvirą langą pirmame aukšte šis viešbutis buvo padegtas ir padaryta materialinė žala.

Autobusas su pabėgėliais buvo nukreiptas į Pellą gyvenvietėje esantį „Agnanti“ viešbutį. Čia nekviestus „svečius“ irgi pasitiko apie 250 protestuotojų, susirinkusių prie viešbučio, kurie reiškė protestą prieš migrantų antplūdį. Protestuotojai į atėjūnus mėtė akmenis ir pagalius, neleido įeiti į viešbutį. 

Iš čia atėjūnai buvo evakuoti į kitą viešbutį, esantį Chalkidono rajone.

Tie laikai, kai graikai svetingai priimdavo atėjūnus, senai praėjo. Už svetingumą graikams buvo atsilyginta plėšimais, gyvulių ir turto vagystėmis. Šių metų balandžio pradžioje prieglobsčio prašytojai ir migrantai iš Lesbo saloje esančios Moria stovyklos nukirto ir sukureno 5000 čia augusių alyvmedžių. Šis kelis tūkstančius metų gyvenantis medis yra šventas graikams. Antikos Graikijoje už alyvmedžio sunaikinimą grėsė mirties bausmė.

Nuorodos:
https://rua.gr/news/migrantskij-front/35899-pella-podzhog-otelya-prednaznachennogo-dlya-bezhentsev.html

http://lebionka.blogspot.com/2020/04/migrantai-lesbo-saloje-nukirto-ir.html