Lietuva vakcinai nuo COVID-19 sukurti skirs ne mažiau kaip 100 tūkst. eurų

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2020-05-08 18:14:00, skaitė 691, komentavo 3

Lietuva vakcinai nuo COVID-19 sukurti skirs ne mažiau kaip 100 tūkst. eurų

Šiais metais Lietuva rėmė Italiją, Ispaniją, Kiniją, Armėniją, Ukrainą, Gruziją ir Moldovą kovoje su epidemija

VILNIUS, gegužės 8 — Sputnik. Lietuva vakcinai nuo koronaviruso sukurti skirs ne mažiau kaip 100 tūkstančių eurų. Atitinkamą sumą patvirtino Lietuvos vyriausybė, pranešė Sveikatos apsaugos ministerijos spaudos tarnyba.

Ši suma, kaip ir anksčiau, paskirta 100 tūkstančių eurų iš Tarptautinės Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų federacijos, Lietuva prisideda prie lėšų rinkimo iniciatyvos, kurią kartu su keliomis tarptautinėmis organizacijomis paskelbė Europos Komisijos prezidentė Ursula von der Lajen. Pinigus paskirs Pasirengimo epidemijoms inovacijų koalicija (CEPI).

Lietuva anksčiau aktyviai dalyvavo kovoje su COVID-19 ir skyrė lėšų šios srities tyrimams. Lietuvos mokslo taryba ir Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra paskelbė nacionalinius konkursus mokslinių tyrimų ir inovacijų priemonių kūrimui COVID-19 srityje (2,7 mln. eurų vertės).

Vykdydama šią iniciatyvą, Europos Komisija kartu su tarptautiniais partneriais tikisi, kad iki gegužės 23 dienos ji galės surinkti 7,5 milijardo eurų, kad būtų sukurta ir paskirstyta vakcina visame pasaulyje.

Šiais metais Lietuva rėmė Italiją, Ispaniją, Kiniją (per Tarptautinį Raudonąjį Kryžių), Armėniją, Ukrainą, Gruziją ir Moldovą kovoje su COVID-19 epidemija.

Vyriausybė pratęsė karantino režimą — šį kartą iki gegužės 31 dienos, tačiau paskelbė dar daugiau sušvelninimų nei praėjusį kartą pratęsus karantiną. Apribojimai šalyje galioja nuo kovo 16 dienos.

Lietuvoje patvirtinti daugiau kaip 1 430 koronaviruso atvejai, 49 pacientai mirė.

Kovo 11 dieną Pasaulio sveikatos organizacija paskelbė naujos koronavirusinės infekcijos COVID-19 pandemiją. Naujausiais PSO duomenimis, pasaulyje užfiksuota daugiau nei 3,6 mln. infekcijos atvejų, mirė daugiau nei 254 tūkst. žmonių.