Bus siūloma pratęsti karantiną dviem savaitėms

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2020-05-05 10:34:00, skaitė 672, komentavo 4

Bus siūloma pratęsti karantiną dviem savaitėms

Sveikatos apsaugos ministras sakė, kad siūlys vyriausybei karantiną tęsti dar dviem savaitėms

VILNIUS, gegužės 4 — Sputnik. Dėl koronaviruso grėsmės Lietuvoje įvestas karantinas galbūt bus pratęstas dar kartą, pirmadienį spaudos konferencijos metu kalbėjo sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

"Pats karantinas, manau, bus tęsiamas, o dėl terminų galėsime pasakyti, kai Vyriausybė dėl jų apsispręs", — sakė ministras.

Vyriausybė į posėdį svarstyti karantino režimo rinksis trečiadienį. Ministras sakė, kad siūlys karantiną tęsti dar dviem savaitėms.

Veryga pabrėžė, kad žodžio "karantinas" nereikėtų bijoti, nes ir dabar galiojant karantino režimui vis daugiau viešojo gyvenimo ir laisvalaikio erdvių tampa prieinamos žmonėms, nes mažėja susirgimų skaičius.

"Karantinas yra būtinas tam, kad galėtume valdyti infekciją, kurią iki šiol sekėsi valdyti gerai. Jeigu atšauksime, nebeturėsime visų tų įrankių ir nebegalėsime daugybės priemonių nei priimti, nei jų laikytis", — tvirtino ministras.

Naujausiais duomenimis, Lietuvoje iš viso nustatyta 1419 koronaviruso atvejų. Nuo ligos mirė 46. Ligoninėse šiuo metu guli 114 COVID-19 pacientų, 14 jų yra reanimacijoje, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma 8 žmonėms, su deguonies kaukėmis yra 26 asmenys.

Nuo kovo 16 dienos respublikoje įvestas karantinas. Vyriausybė jį pratęsė jau tris kartus, paskutinį kartą — iki gegužės 11 dienos. Valdžia taip pat padarė daugybę sušvelninimų verslui, tačiau primena, kad šalyje vis dar taikomos ribojamosios priemonės ir jų reikia laikytis.

Kovo 11 dieną Pasaulio sveikatos organizacija paskelbė naujos koronavirusinės infekcijos COVID-19 pandemiją.

Naujausiais PSO duomenimis, pasaulyje užfiksuota daugiau nei 3,3 mln. infekcijos atvejų, mirė daugiau nei 238 tūkst. žmonių.

Manau, kad užsikrėčiau koronavirusu. Veiksmų planas.
© Sputnik /
Manau, kad užsikrėčiau koronavirusu. Veiksmų planas.