Rusijos ministras pirmininkas užsikrėtė koronavirusu

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/russia/... 2020-05-05 10:01:00, skaitė 610, komentavo 1

Rusijos ministras pirmininkas užsikrėtė koronavirusu

Michailas Mišustinas pranešė Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, kad atlikto koronaviruso testo rezultatas teigiamas

VILNIUS, balandžio 30 — Sputnik. Rusijos ministras pirmininkas Michailas Mišustinas per vaizdo konferenciją susitikęs su Vladimiru Putinu pranešė, kad susirgo koronavirusu, rašo RIA Novosti.

"Gerbiamas Vladimirai Vladimirovičiau, ką tik sužinojau, kad mano atlikto koronaviruso testo rezultatas teigiamas. Todėl laikydamasis "Rospotrebnadzor" reikalavimų, turiu laikytis saviizoliacijos ir gydytojų nurodymų. Tai turiu padaryti norėdamas apsaugoti kolegas", — sakė Mišustinas.

Kartu Mišustinas pareiškė, kad vyriausybė ir toliau veiks normaliai, o jis bendraus su kolegomis ir prezidentu telefono ir vaizdo ryšiais.

Ministras pirmininkas pasiūlė prezidentui laikinuoju vyriausybės vadovu skirti pirmąjį pavaduotoją Andrejų Belousovą. Putinas sutiko, o vėliau Kremliaus spaudos tarnyba paskelbė, kad valstybės vadovas pasirašė dekretą.

Mišustinas taip pat kreipėsi į šalies piliečius ir paprašė jų gegužės atostogų išvakarėse rimtai atsižvelgti į infekciją ir likti namuose.
Jis įsitikinęs, kad koronavirusą pavyks nugalėti.

Prezidentas palinkėjo Michailui Mišustinui kuo greičiau pasveikti ir paprašė jam paskambinti, kai tik ministras pirmininkas atvyks į ligoninę.

Užsikrėtimo koronavirusu atvejai užregistruoti beveik visose pasaulio šalyse. Pasaulio sveikatos organizacija kovo 11 dieną paskelbė COVID-19 pandemiją. Bendras užsikrėtusiųjų skaičius pasaulyje viršijo 2,9 mln. žmonių, iš jų daugiau nei 200 tūkst. mirė.

© Sputnik /

Koronavirusas — mitai ir tiesa