Kai kas, iš KORONĖS farse dalyvaujančių šalių tarpo, jau švelnina su pandemija susijusius apribojimus

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2020-04-27 07:31:00, skaitė 733, komentavo 1

Kai kas, iš KORONĖS farse dalyvaujančių šalių tarpo, jau švelnina su pandemija susijusius apribojimus

Kai kurios Europos šalys pristatė laipsniško šalies ekonomikos ir visuomenės gyvenimo atkūrimo planą nuo balandžio 27 dienos

VILNIUS, balandžio 27 - Sputnik. Kelios šalys nuo pirmadienio susilpnino ribojančias priemones, įvestas dėl naujojo koronaviruso plitimo, rašo RIA Novosti.

Kai kurių apribojimų sušvelninimas įsigalioja Čekijoje. Nuo praėjusio penktadienio vyriausybė leido piliečiams vykti į užsienį, tame tarpe ir atostogų, taip pat leido žmonėms laisvai judėti viešose erdvėse, bet ne daugiau kaip dešimties žmonių grupėmis. Pagal naują karantino apribojimų švelninimo grafiką, balandžio 27 dieną gali būti atidaromos parduotuvės ir paslaugų įmonės, kurių pardavimo plotas neviršija 2,5 tūkst. kvadratinių metrų, sporto klubai, bibliotekos ir zoologijos sodai (išskyrus uždarus plotus), teikiamos paslaugos bažnyčiose taip pat gali būti atnaujintos.

Kroatijos vyriausybė taip pat pristatė laipsniško šalies ekonomikos ir visuomenės gyvenimo atkūrimo planą nuo balandžio 27 dienos. Pagal ministrų kabineto trijų etapų planą pirmiausia turėtų būti atidarytos parduotuvės, tada gegužės – birželio mėnesiais pamažu bus pradėtas tarpmiestinis ir tarptautinis transportas, pradėtas švietimo ir sveikatos įstaigų, sporto ir kultūros centrų darbas.

Šveicarijoje su koronavirusu susiję draudimai taip pat bus panaikinti trimis etapais, iš kurių pirmasis numatytas nuo balandžio 27 dienos. Atidarys bendrosios medicinos kabinetus, odontologijos kabinetus, grožio salonus, masažo salonus, automobilių plovyklas ir namų ūkio reikmenų parduotuves.

Laipsniškas apribojimų panaikinimas Graikijoje užtruks 63 dienas, o planas bus peržiūrimas atsižvelgiant į pandemijos raidą, pranešė ANT1. Tikimasi, kad ministras pirmininkas Kyriakos Mitsotakis savaitės pradžioje praneš išsamią informaciją. Manoma, kad nuo balandžio 27 dienos pradės veikti kai kurios viešosios tarnybos. Bus atidarytos kreditų įstaigos, pirmosios instancijos teismai.

Gruzijos vyriausybė taip pat ketina pradėti panaikinti apribojimus nuo balandžio 27 dienos. Visų pirma, nuo pirmadienio bus visiškai leidžiamas automobilių, taksi judėjimas, leidžiama prekyba internetu (tiek didmeninė, tiek mažmeninė prekyba), leidžiama bet kokių produktų pristatymo paslaugos ir atvirų žemės ūkio rinkų atidarymas.

Ribojamosios priemonės Ispanijoje yra vienos griežčiausių Europoje. Gyventojai turi teisę palikti namus tik išimtiniais atvejais: nusipirkti maisto, vaistų, patekti į ligoninę, padėti žmonėms, kurie patys nesugeba susitvarkyti, nuvykti į darbą, pavedžioti šunį  netoli nuo namų. Ministras pirmininkas Pedro Sanchez paskelbė ketinantis paprašyti Parlamento pratęsti aukšto perspėjimo signalą iki gegužės 9 dienos imtinai, tačiau nuo balandžio 27 dienos vaikai iki 14 metų galės eiti pasivaikščioti.

Koronaviruso pandemija

Koronaviruso pandemija išplito beveik visose pasaulio šalyse. Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, užsikrėtusiųjų skaičius siekė 2,8 milijono, mirė apie 195 tūkstančiai žmonių.

Karantinas Lietuvoje
Karantinas Lietuvoje