Tėvynės labui (klokit ant stalo sutartis)

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/tevyne... 2020-04-27 07:57:00, skaitė 874, komentavo 2

Tėvynės labui (klokit ant stalo sutartis)

Neegzistuojančio fondo sumanytojai – apačioje dešinėje.

Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras Zigmas Vaišvila ir buvęs LR Seimo narys Audrius Nakas 2020 balandžio 15 d. kreipėsi į FNTT direktorių Antonį Mikulskį dėl ikiteisminio tyrimo dėl neegzistuojančio COVID-19 pasekmių mažinimo fondo vardu vykdomos veiklos.

Nors pats Finansų ministras Vilius Šapoka patvirtino, kad finansų ministerija valdo ir naudoja šį neįregistruotą fondą, tačiau ikiteisminis tyrimas dar nepradėtas. Lietuva skandalingai pasirodė ir tarptautiniu požiūriu – neegzistuojančiam fondui skelbiasi vadovaujanti buvusi šalies vadovė Dalia Grybauskaitė.

Pats ministras V. Šapoka raštu ekspertai.eu prisipažino dėl šios nusikalstamos veiklos vykdymo Finansų ministerijos vardu (su šiuo liudijimu galima susipažinti ČIA).

Nesulaukdami FNTT apsisprendimo pradėti ikiteisminį tyrimą, š.m. balandžio 21 d. Z. Vaišvila ir A. Nakas kreipėsi ir į šio neegzistuojančio fondo vardu veikiančius asmenis, kviesdami juos nutraukti šią nusikalstamą veiklą, paaiškinti, kas juos įtraukė į ją, atsiprašyti Lietuvos žmonių ir grąžinti aukotojams lėšas. Iš savų lėšų.

Atsakymų nesulaukus (tik Socialinės apsaugos ir darbo ministerija ir Vyriausybės kanceliarija kreipimąsi persiuntė „pagal kompetenciją“ Finansų ministerijai), š.m. balandžio 27 d. Z. Vaišvila ir A. Nakas kreipėsi į neegzistuojančio fondo vardu veikiančius asmenis dar kartą.

Šį kartą ne tik reikalaujama nutraukti šią nusikalstamą veiklą, bet ir prašoma skubiai pateikti informaciją apie neegzistuojančio COVID-19 pasekmių mažinimo fondo veiklą:

1. sutartis ir sąskaitas-faktūras dėl prekių, nupirktų už lėšas, gautas šio neegzistuojančio fondo vardu LR finansų ministerijos ir kitose sąskaitose;

2. aukotojų sąrašą ir jų paaukotas lėšas, kad ikiteisminiam tyrimui galima būti pateikti nukentėjusiųjų sąrašus.

Finansų ministrą Vilių Šapoką prašoma skubiai be eilės priimti Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarą Z. Vaišvilą ir A. Naką, priėmimo metu paruošti aptarimui ir perdavimui šiuo kreipimusi prašomus pateikti dokumentus.

Finansų ministerija viešai skelbia šią nusikalstamą veiklą vykdančius asmenis. Neegzistuojančio COVID-19 pasekmių mažinimo fondo tarybos vadove skelbiasi Respublikos eks-prezidentė Dalia Grybauskaitė, tarybos nariais skelbiami Vilniaus universitetinės ligoninės Santaros klinikų generalinis direktorius Feliksas Jankevičius (jo sūnus Elvinas Jankevičius – LR Teisingumo ministras), Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų generalinis direktorius Renaldas Jurkevičius, LR Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos pirmininkas Rimvydas Baltaduonis, fondo valdybos pirmininku pristatomas finansų ministras Vilius Šapoka, jo pavaduotoju – sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, fondo valdybos nariais – socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, Inovatyvios medicinos centro Farmacijos skyriaus vedėjas Vladas Algirdas Bumelis, MO muziejaus įkūrėjas Viktoras Butkus, UAB „Termo Fisher Scientific Baltics“ generalinis direktorius Algimantas Markauskas, advokatų kontoros „Ellex Valiūnas ir partneriai“ vadovaujantis partneris Rolandas Valiūnas, Vilniaus universiteto Suicidologijos tyrimų centro vadovas Paulius Skruibis.

Dėl šios informacijos pateikimo Z. Vaišvila ir A. Nakas kreipėsi ir į LR finansų ministeriją, kurią Finansų ministerijos lyderis V. Šapoka nurodė esant šio neegzistuojančio fondo valdytoja ir naudotoja.

Praėjus beveik mėnesiui po informacijos, kad D. Grybauskaitė vadovauja neegzistuojančiam COVID-19 pasekmių mažinimo fondui, paviešinimo 2020 m. kovo 30 d. (apie tai buvo skelbta publikacijoje „Krizė. Dalia Grybauskaitė veržiasi į valdžią“) ir 2020 m. balandžio 15 d. Z. Vaišvilos ir A. Nako kreipimosi dėl to į FNTT dėmesį į šį skandalą atkreipė ir kita Lietuvos žiniasklaida: 2020 m. 21 d. – „Respublika“ (apie tai buvo skelbta publikacijoje „A.Rusteika: Kam vadovauja Dalia Grybauskaitė?“), 2020 m. balandžio 25 d. – „Lietuvos rytas“ (apie tai buvo skelbta publikacijoje „Koronavirusas Lietuvos ilgapirščiams ir aferistams tapo puikiu akstinu machinacijoms ir savireklamai“)

Kažkas šioje teritorijoje lėtai, bet keičiasi.