p-Rezidentas G. Nausėda visiškai įsidrąsino – nuotoliniu būdu ėmė bendrauti plikomis rankomis

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/prezid... 2020-04-23 13:43:00, skaitė 1084, komentavo 6

p-Rezidentas G. Nausėda visiškai įsidrąsino – nuotoliniu būdu ėmė bendrauti plikomis rankomis

G. Nausėda neužsidėdamas veido kaukės ir pirštinių pademonstravo ryžtą ne tik paskutiniajam Europos diktatoriui, bet ir visų nedemokratinių pasaulio režimų vadeivoms. Nuotr. pRezidentas.lt

Visi prisimename, kai Lietuvoje prasidėjo bėdos su koronavirusu, šalies vadovas Gitanas Nausėda su ministrais ir kitais pareigūnais bendraudamas nuotoliniu būdu užsidėdavo tiek veido kaukę, tiek ir pirštines:

456789.jpg

Truputėlį vėliau G. Nausėda pasiryžo nuotoliniu būdu bendrauti be veido kaukės, laikydamasis Šveikatos ministro rekomendacijų būdavo tik su pirštinėmis:

987987987987.jpg

Ir štai prezidentas žengė ryžtingą žingsnį – nuotoliniu būdu balandžio 23 d. kalbėdamasis su paskutiniuoju Europos diktatoriumi Aleksandru Lukašenka, mūsų valstybės lyderis sėdėjo plikomis rankomis:

G. Nausėda neužsidėdamas veido kaukės ir pirštinių pademonstravo ryžtą ne tik paskutiniajam Europos diktatoriui, bet ir visų nedemokratinių pasaulio režimų vadeivoms. Nuotr. pRezidentas.lt

Visa tai demonstruoja Lietuvos ryžtą ir tokiu būdu diktatoriui nusiųsta labai aiški žinutė: Baltarusija tegul nesitiki, kad mes iš jos pirksime nors vieną MW elektros – to niekada nebus, greičiau mes ją pasmaugsime (politiškai).

Tai buvo pirmasis G. Nausėdos pokalbis su diktatoriumi – ruošiantis Europos Sąjungos Rytų partnerystės viršūnių susitikimui birželio mėnesį, prezidentas ketina kalbėtis su visų šešių Rytų partnerystės šalių vadovais.

Skelbiama, kad G. Nausėda su A. Lukašenka aptarė didžiausią šiandienos iššūkį COVID-19 pandemiją.

Lietuvos vadovas pasiūlė Baltarusijai humanitarinę paramą medicinos priemonėmis ir reikalinga įranga medikams (ekspertai.eu primena, kad Lietuva jau suteikė pagalbą Kinijai, Italijai, kitoms valstybėms, kenčiančioms dėl koronaviruso pandemijos).

G. Nausėda atkreipė diktatoriaus dėmesį į šiuo metu būtiną prekių tranzito tarp šalių užtikrinimą bei išreiškė išreiškė nuoširdų susirūpinimą dėl Lietuvos kaimynystėje statomos Baltarusijos atominės elektrinės.

Jau ne vienerius metus Lietuvos politikai kantriai kartoja, kad ši elektrinė neturi teisės pradėti veikti, ji turi būti uždaryta net nestartavus. O Žmonių partija neseniai įkūrė visuomeninį sąjūdį, kuris sukėlė bangą ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Šio sąjūdžio garbės vadovu vienbalsiai išrinktas prezidentas Vytautas Landsbergis yra teigęs, kad šis judėjimas kovos iki galo.

Konferencinio skambučio metu G. Nausėda su Baltarusijos diktatorimi dar aptarė pramonės sektorius, pasikalbėjo apie kultūrą, mokslą bei žmogaus teises.

Apie visus G. Nausėdos nuveiktus darbus siekiant Gerovės valstybės visada rasite skiltyje „Kuriant G. Nausėdos gerovės valstybę“.

Šaltinis: pRezidentas.lt

Keli susiję:

Tris su puse valandos vykusio pasipriešinimo sąjūdžio suvažiavimas – santrauka per 10 minučių

Vytautas Landsbergis: guostis, kad dar nežuvome, yra naivu (gimsta naujasis Sąjūdis, keliama banga)