Lietuvos žmonės – jūs turite kam dėkoti už sparčiai tuštinamas jūsų pinigines

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/lietuv... 2015-07-22 09:58:24, skaitė 2894, komentavo 0

Lietuvos žmonės – jūs turite kam dėkoti už sparčiai tuštinamas jūsų pinigines

Jungtinė darbiečių, konservatorių ir liberalų Lietuvos piliečių mulkinimo operacija: jie „nieko nežinojo“, kad kitų ES valstybių skolas teks apmokėti ir Lietuvos piliečiams.

Pasakykite šiems žmonėms didelį ačiū už nuoširdų rūpinimąsi jūsų finansais:


L. Graužinienė: „Nuolaidžiauti Graikijai negalime, nes mes liksime nesuprasti ir mūsų Lietuvos žmonių“


V. Mazuronis: „Lietuva neturi strimgalviais pulti gelbėti Graikijos. Tuomet, kai Lietuvą ištiko krizė, mes gelbėjomės savo jėgomis“


A. Guoga: „Kokiu pagrindu Lietuvos žmonės turi mokėti Graikijos skolas ir prisiimti atsakomybę už Graikijos neracionalius ekonominius ir politinius sprendimus? Negali būti kalbama apie jokį solidarumą“


G. Landsbergis: „Iš kur tie pinigai bus paimami – ar mes juo skolinsimės, ar jie bus paimti iš kažkokių programų, ar biudžeto?“

Graikijos skola yra per 320 mlrd. eurų – apie 177% šios valstybės BVP. Europos Sąjungos (ES) ir Graikijos susitarimas dėl papildomų 86 mlrd. eurų skolinimo Graikijai aptarinėjamas ir Lietuvoje.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, parlamentinių partijų vadovai – darbietis Valentinas Mazuronis ir konservatorius Gabrielius Landsbergis, europarlamentaras liberalas Antanas Guoga rūpinasi, kad Lietuva neskirtų Graikijai skolinamų lėšų. Vyriausybę nepritarti skubotiems sprendimams dėl paramos Graikijai paragino ir konservatorių partijos prezidiumas.

Tačiau toks susirūpinimas – visiškai veidmainiškas ir beprasmis, eilinė Lietuvos piliečių mulkinimo operacija.

Šių metų vasario mėnesį Europos Komisija kreipėsi į valstybes-nares jų nuomonės dėl Graikijos skolų, jei jos būtų nurašytos. Pavyzdžiui, Estijos URM derino valstybių-narių galimą bendrą nuomonę šiuo klausimu. Lietuva pasirinko lengvesni kelią – neturėti jokios nuomonės.

2014 m. gruodžio 18 d. Seimas ratifikavo prezidentės dekretu pateiktą Europos stabilumo mechanizmo (ESM) steigimo sutartį (įstatymas XIIP-2559(2). Šis ratifikavimas reiškia, kad Lietuva atsisakė teisės savarankiškai spręsti skolinimo iš ESM klausimus, bet įsipareigojo per 7 dienas sumokėti ESM pareikalautą sumą arba ESM pateikti valstybės įsipareigojimą padidinti savo skolą, jei tokių lėšų neturėtų.

Paprasčiau tariant – Lietuvos valdžia sutiko, kad mūsų valstybė be jokių atsikalbinėjimų privalo elgtis taip, kaip liepia ESM.

Klausimas – kokią nuomonę aukščiau minėti keturi politiniai veikėjai išreiškė ir kaip reagavo, kai 2014 m. gruodžio 18 d. Seimas ratifikavo prezidentės dekretu pateiktą ESM steigimo sutartį?

Atsakymas – apskritai į tai nereagavo ir jokios nuomonės neišreiškė.

Nors puikiai žinojo, kad dėl Seimo pritarimo prezidentės dekretui, Lietuvos gyventojai privalės iš savo kišenių mokėti tiek, kiek bus liepta, kad būtų apmokėtos bet kokių euro zonos valstybių skolos.

Todėl L. Graužinienė, V. Mazuronis, G. Landsbergis, A. Guoga bei konservatorių prezidiumo nariai galėtų nebeapsimetinėti Lietuvos žmonių gynėjais, ant kurių jiems stipriai, labai stipriai nusispjaut ir ne tik nusispjaut.

Kaip pasakė vienas gerai žinomas politikos apžvalgininkas, šie tipažai dar kartą atsiskleidė kaip visiški populistai, neturintys, o gal net ir niekada neturėję normalaus ryšio su Europos politine ir ekonomine tikrove.

Susiję:

2014 – priverstinio Lietuvos pardavimo metai