Akademikas įvertino COVID-19 gydymo heliu ir azoto oksidu efektyvumą

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/russia/... 2020-04-22 05:48:00, skaitė 706, komentavo 1

Akademikas įvertino COVID-19 gydymo heliu ir azoto oksidu efektyvumą

Jis pažymėjo, kad tiek helis, tiek azoto oksidas ilgą laiką buvo naudojami pacientų, sergančių kvėpavimo nepakankamumu, gydymui

VILNIUS, balandžio 21 — Sputnik. Pacientai jau turi teigiamų rezultatų gydant koronavirusinę infekciją, įkvėpus helio ir azoto oksido, praneša RIA Novosti su nuoroda į Rusijos medicinos mokslų akademijos profesorių Aleksandrą Čučaliną.

Pirmadienį Rusijos prezidento Vladimiro Putino surengtame internetiniame susitikime dėl kovos su koronavirusine infekcija Čučalinas atkreipė dėmesį į patarimą naudoti azoto oksidą kovojant su kraujo krešuliais plaučių audinyje pacientams, sergantiems COVID-19.

Taip pat akademikas kalbėjo apie visos Rusijos eksperimentinės fizikos mokslinių tyrimų instituto, esančio Sarove, kūrinį — aparatą "Tianoks" azoto monoksido gamybai.

"Koronaviruso atveju iki šiol turime nedaug patirties, tik pradedame jį pažinti... Sklifosovskio institute dabar šiuo mišiniu gydome pirmuosius pacientus. Pirmą kartą pasaulyje toks paskyrimas kaip helio ir azoto oksidas atliekamas kartu... Jau yra rezultatų", — sakė jis.

Jis pažymėjo, kad tiek helio, tiek azoto oksidas ilgą laiką buvo naudojami pacientų, sergančių kvėpavimo nepakankamumu, gydymui. Gavę teigiamų rezultatų, jie pradėjo taikyti šį metodą pacientams, sergantiems koronavirusine infekcija.

Azoto oksidas gerina mikrocirkuliaciją ir apsaugo nuo trombozės, o helis 70 laipsnių temperatūroje užmuša virusus ir neleidžia jiems daugintis, aiškino ekspertas.

Kovo 11 dieną Pasaulio sveikatos organizacija paskelbė naujos koronavirusinės infekcijos COVID-19 pandemiją. Naujausiais PSO duomenimis, pasaulyje užfiksuota daugiau nei 2,3 mln. infekcijos atvejų, daugiau nei 160 tūkst. žmonių mirė.