Plaučiai "traška": COVID-19 užsikrėtę pacientai įvardijo pirmuosius simptomus

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/russia/... 2020-04-20 20:42:00, skaitė 1145, komentavo 1

Plaučiai

Anot 36-erių Anos, jos pirmasis simptomas buvo 38°C temperatūra. Dešimt dienų moteris visiškai neturėjo uoslės pojūčio, tačiau nebuvo kosulio ir kvėpavimo problemų

VILNIUS, balandžio 20 — Sputnik. Žmonės, užsikrėtę COVID-19, papasakojo "Izvestija" apie ligos simptomus.

Pasak 34 metų Eugenijos, kovo 30 dieną ji buvo paguldyta į ligoninę dėl įtarimo koronavirusu. Liga buvo sunki.

"Buvo skausminga kvėpuoti, atsirado kosulys, atrodė, kad nukris plaučiai. Prasidėjo sausas kosulys, kvėpavimo skausmas. Jaučiau, lyg krūtinėje būtų smėlio. Po kelių dienų temperatūra pakilo ir nepraėjo. Gerklės skausmo ir slogos nebuvo. Bet jaučiau stiprų silpnumą ir skausmą, kuriuos lydėjo sutrikęs virškinimas", — sakė ji.

Moteris pabrėžė, kad po aštuonių dienų ligoninėje ji pasijuto geriau — temperatūra nukrito. Tačiau silpnumas, dusulys, pykinimas ir krūtinės skausmas neišnyko. Skonio pojūtis kardinaliai pasikeitė, iš pradžių viskas atrodė kartu ir supuvę.

Anot 36-erių Anos, jos pirmasis simptomas buvo 38°C temperatūra. Dešimt dienų moteris visiškai neturėjo uoslės pojūčio, tačiau nebuvo kosulio ir kvėpavimo problemų.

50-metės Viktorijos šeimoje koronavirusu užsikrėtė trys asmenys: ji, sūnus (25 metų) ir dukra (18 metų).

"Koronaviruso simptomatika buvo klasikinė: staigus temperatūros pakilimas, bendri intoksikacijos požymiai, bendras negalavimas, nosies užgulimas ir visiškas uoslės praradimas. Visa tai vyko palaipsniui", — teigė ji.

Moters temperatūra buvo pakilusi 13 dienų, laikėsi ne aukštesnė kaip 38 laipsniai. Buvo bendra intoksikacija, užgulta nosis, gerklės paraudimas. Kosulys prasidėjo penktą dieną.

Pirmasis 27-erių Marijos simptomas buvo karščiavimas. Netrukus pradėjo skaudėti gerklę, ji pradėjo kosėti naktį, o skonio ir kvapo pojūtis dingo. Ji buvo išvežta į ligoninę Komunarkoje.

"Temperatūra pakilo iki 38,4, tačiau ilgą laiką laikėsi 37. Kosulys buvo drėgnas, o ne sausas. Taigi, simptomai yra gana individualūs", — padarė išvadą pacientė.

Rusijoje koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičius siekė 43 tūkst., pasveiko apie 3 tūkst. žmonių. 

Kovo 11 dieną Pasaulio sveikatos organizacija paskelbė naujos koronavirusinės infekcijos COVID-19 pandemiją.

Naujausiais PSO duomenimis, pasaulyje užfiksuota daugiau nei 2,2 mln. infekcijos atvejų, daugiau nei 155 tūkst. žmonių mirė.