Funkcinis debilas Vilius Petkauskas ir jo apskabytasis estiškas ponas nusprendė: K.Juraitis skelbia rusiško melo kratinį apie „elitų sąmokslą“

Autorius: Vilius Petkauskas Šaltinis: https://www.15min.lt/naujiena/... 2020-04-18 14:54:00, skaitė 1065, komentavo 10

Funkcinis debilas Vilius Petkauskas ir jo apskabytasis estiškas ponas nusprendė: K.Juraitis skelbia rusiško melo kratinį apie „elitų sąmokslą“

Sąmokslo teorijų autoriai B.Gatesui nešykšti nei laiko, nei energijos [funkcinio debilo Petuchausko atsiriaugėjimas]

 PERSPĖJU: tai ką skaitysite žemiau, yra funkcinio debilo Petuchausko, daugybę kartų pagauto meluojant, propagandistinis verbalinis vėmalas, už kurių rašymą algą presstitutui-neįgaliukui moka apskabytabybis Estijos farmamafijos oligarchas. Pastarajam priklauso ne tik Masinio Durninimo Organas "15min.lt" bet daugybė kitų "lietuviškų" portalų, kuriais jis pridengia savo pagrindinį biznį - farmacijos gaminama chemija nuodyti ir naikinti žmonių sveikatą.
---

Socialiniame tinkle skelbiamas Kazimiero Juraičio „Youtube“ platformoje įkeltas vaizdo įrašas, neva įrodantis visas „Microsoft“ įkūrėjo Billo Gates'o nuodėmes. Tačiau faktai – iškraipomi, o istorija pateikiama laikantis dezinformacijos kanonų.

https://youtu.be/35Mrqu81pOk

„Bill Gates – Geradaris, pats užkrėtė Pasaulį, pats ir vakcinuos“, – skelbia lietuviškai dubliuoto rusiško vaizdo įrašo pavadinimas. Per parą įrašu feisbuke pasidalinta 2,4 tūkst. kartų.

15min nuotr./Klaidinantis vaizdo įrašas
15min nuotr./Klaidinantis vaizdo įrašas

Vaizdo įrašas pradedamas aptariant B.Gates'o šeimą. Primenama, kad „Microsoft“ įkūrėjo tėvas buvo žinomas Sietlo teisininkas, mama dirbo finansinėse institucijose. Iš pažiūros nieko blogo nepasakančia informacija sukuriamas priklausymo mistiniam „elitui“ naratyvas.

Supažindinus žiūrovus su verslininko tėvais, įrašas nukelia į 2009 m. Londone vykusį milijardierių susitikimą. Vaizdo įraše pabrėžiama, kad susitikimo tikslas – žmonijos populiacijos mažinimas.

Tokį apibūdinimą susitikimui tais pačiais metais suteikė susitikimą aprašęs britų „Times of London“. Tiesa, „The Wall Street Journal“ tuomet pastebėjo, kad britų dienraščio publikacijoje buvo minima, jog susitikimo dalyviai aptarė aibę temų, tačiau „depopuliacijos“ naratyvą pasigavo dešinės politinės pakraipos tinklaraštininkai.

Įdomu, kad vaizdo įraše rodomame „The Guardian“ straipsnyje, galima įžvelgti eilutę, teigiančią, kad milijardieriai susitiko aptarti kovos su 2009 m. ekonomine krize būdus.

Susitikimo dalyviai pavadinti „The Good Club“ (liet. Gerųjų klubas), nes visi susitikimo dalyviai labdarai yra paaukoję milijardus asmeninių lėšų. Tačiau sąmokslo naratyvas neriamas toliau – esą B.Gates'as elitui priklausė nuo vaikystės, priklauso ir dabar, o jo tikslas – sumažinti populiaciją.

Istorija tęsiama išskiriant vieną susitikimo Londone dalyvių – CNN televizijos įkūrėją Tedą Turnerį. Tiesa, verslininkas pristatomas televizijos savininku, nors iš aukštų pareigų CNN buvo išstumtas dar 2001 m.

Vida Press nuotr./Melinda ir Billas Gatesai
Vida Press nuotr./Melinda ir Billas Gatesai

Teigiama, kad T.Turneris nori drastiškai sumažinti žmonijos populiaciją. T.Turneris išties yra sakęs, kad planetoje gyvena per daug žmonių, tačiau siūlė savanoriškus problemos sprendimo būdus.

Tačiau įrašo autoriams aiškintis T.Turnerio motyvų laiko nėra, skubama sugretinti jį su B.Gates'u. Tai daroma pasitelkiant ištrauką iš 2010 m. B.Gates'o kalbos apie anglies dvideginio emisijų sumažinimą.

15min jau skelbė, kad vakcinų skeptikų dažnai cituojamoje „Microsoft“ įkūrėjo kalboje pasakojama apie gyventojų skaičiaus augimo tempo lėtinimą, ne gyventojų naikinimą. Padarius vertimo klaidą, daromos toli siekiančios, tačiau neteisingos išvados.

Youtube.com stop kadras /Tedas Turneris CBS televizijos laidoje
Youtube.com stop kadras /Tedas Turneris CBS televizijos laidoje

Vaizdo įrašo naratyvas pradeda įgauti formą – elito vaikas, dirba su elitu išvien, kad sumažintų populiaciją. Tačiau tai dar ne viskas. Į paskutinį istorijos veiksmą vaizdo įrašas žengia melu. Teigiama, kad Billo ir Melindo Gates'ų fondas – didžiausias Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) rėmėjas.

Kiek paradoksalu, nes tuo pat metu teigiama, kad pagrindiniai PSO rėmėjai – farmacijos įmonės. Kuris jų „labiau pagrindinis“, tenka nuspręsti patiems.

Žiūrovams rodoma 2018-2019 m. PSO veiklos ataskaitos dalis, kurioje pateikiami 167 mln. JAV dolerių vertės PSO programos „Sveikata visą gyvenimą“ finansuotojai. 32 proc. šios programos lėšų atkeliauja iš Billo ir Melindos Gates'ų fondo.

15min nuotr./Vaizdo įraše pateikiama informacija. Nukerpamos ataskaitos dalys, kurios leistų suprasti, kad žiūrovui – meluojama
15min nuotr./Vaizdo įraše pateikiama informacija. Nukerpamos ataskaitos dalys, kurios leistų suprasti, kad žiūrovui – meluojama

Tačiau vaizdo įraše nurodoma, kad lentelėje ne vienos programos, o visų PSO pajamų šaltiniai. Tai – paprasčiausias melas. Toje pačioje ataskaitoje nurodoma, kad bendras organizacijos biudžetas ataskaitiniu laikotarpiu siekė 4,4 mlrd. dolerių.

51 proc. įplaukų sudaro PSO narių suneštos lėšos, 16 proc. Jungtinių Tautų (JT), Pasaulio banko ir kitų organizacijų dotacijos, 13 proc. skyrė labdaros fondai, 9 proc. skyrė nevyriausybinės organizacijos, dar tiek pat gauta partnerysčių pagalba, 2 proc. skyrė privačios įmonės ir mažiau nei 1 proc. akademinės institucijos.

Billo ir Melindos Gates'ų fondas 2018 m. PSO skyrė apie 250 mln. JAV dolerių, o tai sudaro ne 32 proc., o 5 proc. organizacijos pajamų. Nemažai, tačiau ne tiek daug, kiek esant teigia vaizdo įrašo autoriai. Daugiausia lėšų PSO kasmet skiria JAV.

PSO 2018-2019 m. veiklos ataskaita/PSO pajamos pagal finansuotojus
PSO 2018-2019 m. veiklos ataskaita/PSO pajamos pagal finansuotojus

Naratyvo dėlionė beveik baigta – „elito sąmoksle“ sumažinti populiaciją dalyvauja ir PSO. Teliko paskutinė „pasaulinio sąmokslo“ dėlionės dalis – COVID-19.

Apie šią pasakojama ne kartą išnarpliotais melais, kurie Lietuvą pasiekė dar vasarį. Meluojama, kad dar 2018 m. buvo sukurta vakcina nuo naujojo koronaviruso, esą B.Gates'as išpranašavo virusą simuliacijos metu 2019 m. lapkritį.

Vaizdo įrašo autoriai nepateikia įrodymų, kad pagrįstų savo teiginius. Todėl 15min vertinimu, vaizdo įrašas ne tik manipuliuoja faktais, bet ir skleidžia nepagrįstas sąmokslo teorijas.

15min nuotr./„PressJazz“ pagalba lėšos renkamos ir K.Juraičiui remti
15min nuotr./„PressJazz“ pagalba lėšos renkamos ir K.Juraičiui remti

K.Juraičio ir „antisisteminės žiniasklaidos“ kanalo „PressJazz TV“ pagalba kuriami vaizdo įrašai – lyg iš natų atkartoja Kremliaus proteguojamos linijos apie „pasaulio elitų sąmokslą“ istoriją.

Tuo pat metu siekiama įtikinti neva tarptautinės organizacijos linki blogo, o COVID-19 kilmė neva nėra aiški.

Tai nėra pirmas atvejis, kuomet šiuo kanalu naudojamasi skleidžiant dezinformaciją apie koronaviruso protrūkį. 15min jau rašė apie K.Juraičio laidoje teiktus pasiūlymus COVID-19 gydyti karštu vandeniu bei neva ligos protrūkį paneigiančius įrodymus.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“ programa, kuria siekiama stabdyti melagingų naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą – čia.

Kazimiero Juraičio atsakas į funkcinio debilo Petuchausko užsakomąsias propagandonistines klejones:

https://www.youtube.com/watch?v=9crJuxgPb5w