Kinijai ir Rusijai perimant pasaulio valdymą, ES praneša: Kinijos Komunistų partijos valdymas kelia pavojų Kinijos piliečiams ir visam pasauliui

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/kini... 2020-04-15 09:19:00, skaitė 1342, komentavo 0

Kinijai ir Rusijai perimant pasaulio valdymą, ES praneša: Kinijos Komunistų partijos valdymas kelia pavojų Kinijos piliečiams ir visam pasauliui

Europarlamentarai Andrius Kubilius ir Rasa Juknevieičenė pranešė, kad pasirašė Edward Lucas ir kitų inicijuotą atvirą laišką Kinijos piliečiams ir Kinijos draugams

Baime ir melu grįstas Kinijos Komunistų partijos valdymas kelia pavojų Kinijos piliečiams ir visam pasauliui. Jeigu Kinija nebūtų nuslėpusi nuo pasaulio tikrosios padėties pandemijos pradžioje, šiandien turbūt situacija pasaulyje būtų kitokia – tokia pagrindinė laiško mintis.

Trumpai laiško turinys lietuviškai:

“Pandemijos šaknys yra dangstomos KKP valdžios institucijų Wuhan mieste, Hubei provincijoje. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO), paveikta Kinijos kompartijos, iš pat pradžių neįvertino būsimos pandemijos mastų. Taivano sveikatos apsaugos pareigūnai taip pat tvirtina, kad buvo nepaisoma gruodžio mėn. pabaigoje jų perspėjimo dėl ligos sklaidos tarp žmonių. Kinijos valdžios spaudimu demokratinis Taivanas, kuris pavyzdingai susidorojo su pandemija, net neįtrauktas į PSO.

Mes neturėtume pamiršti, kad kompartija nutildė Kinijos gydytojus, norėjusius įspėti kitus sveikatos specialistus ankstyvuoju ligos protrūkio etapu, kritiškai apie situacija pasisakęs verslininkas, drąsūs piliečiai žurnalistai, kurie bandė pranešti apie padėtį Uhane, yra dingę be žinios.

Visuotinė pandemija verčia mus visus susidurti su nepatogia tiesa: politizuojant visus gyvenimo aspektus, įskaitant žmonių sveikatą, Kinijos Liaudies Respublika, autokratiškai valdoma vienos partijos, sukėlė pavojų visiems. Užuot pasitikėję KKP ketinimais ir sutikdami, kad valdžios remiami akademikai nekritiškai patvirtintų partijos valstybės vykdomą politiką, turėtume labiau atkreipti dėmesį į tai, kas gali būti vadinama „neoficialiąja“ Kinija. Tai nepriklausomai mąstantys akademikai, gydytojai, verslininkai, piliečiai žurnalistai, viešojo intereso advokatai ir jauni studentai, nepaklūstantys KKP valdymui.

Būdami tarptautine visuomenės veikėjų, saugumo politikos analitikų ir Kinijos stebėtojų grupe, solidarizuojamės su drąsiais ir sąžiningais Kinijos piliečiais, didvyriais ir kankiniais, kurie rizikuoja savo gyvybe ir laisve dėl laisvos ir atviros Kinijos. Jų individualūs balsai jau sudaro chorą. Jie reikalauja kritinio KKP politikos Kinijos piliečių ir viso pasaulio gyventojams vertinimo. Mes raginame jus prisijungti prie jų, – pranešė Rasa Juknevičienė

Tai paskutiniai JAV ir jų vasalų ES „pasispardymai“ prieš pasaulio valdymą perimant Kinijai ir Rusijai. O kas lieka tokiems vasalams kaip Juknevičienėms ir Kubiliamas? Žviegti, šaukti ir bijoti.

Nenustebkite, kad nuo šiol kas dieną didžiojoje spaudoje matysite pranešimus apie Kinijos Komunistų partijos grėsmę visam pasauliui.

Kinija su pandemija susitvarkė ir laiku perspėjo visą pasaulį. JAV ir senosios Europos šalys su pandemija kovoja kaip išmano, bet kova jau užsitęsė ir rezultatai nestebina. Senoji Europa serga ir užkratas sparčiai plinta, o JAV situacija dar blogesnė. Visi supranta, kad dėl pandemijos bus suduotas milžiniškas smūgis ekonomikai, po kurio kai kurioms šalims atsigauti reiks daugelio metų.

Tiesiog reikia susitaikyti su ta mintimi, kad griūva dar viena imperija. Tai jau buvo ne kartą: paskutinį kartą teko daugeliui kaip buvo sugriauta Tarybų sąjunga, kuri daugeliui atrodė nesugriaunama. Griuvo ir Romos imperija ir Graikijos ir kitos… Tiesiog dabar atėjo laikas JAV ir jos vasalei ES.

Egidijus Paulauskas