Žmonių partija savo satelitinei organizacijai nupirko ir neatlygintinai perdavė 2500 respiratorių

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/zmoniu... 2020-04-09 08:10:00, skaitė 919, komentavo 3

Žmonių partija savo satelitinei organizacijai nupirko ir neatlygintinai perdavė 2500 respiratorių

Po antsnukiu - Žmonių partijos lyderis G. Landsbergis.

Reaguodama į sudėtingą situaciją sveikatos apsaugos sektoriuje, Žmonių partijos bendruomenė prisijungė prie visuomeninių iniciatyvų palaikyti pirmoje fronto linijoje su koronaviruso pandemija kovojančius medikus.

Todėl Žmonių partijos bendruomenės atstovai savo satelitiniam padaliniui – Lietuvos medikų sąjūdžio atstovams – nupirko ir perdavė 2500 respiratorių. Respiratorius medikai išdalins karščiavimo klinikoms bei mažųjų ligoninių atstovams.

„Šiandien medikams apsaugų vis dar labai trūksta. Ypač jų trūksta pirminės sveikatos priežiūros centruose ir nedidelėse gydymo įstaigose. Šios įstaigos nėra dedikuotos kovai su COVID-19 pacientais, tačiau juk nežinome, kada į įstaigą atvyks besimptomis pacientas. Todėl bet kokia parama šiandien ypatingai svarbi šioms įstaigoms, kol pasieks valstybės skiriamos priemonės“, – pasakė Žmonių partijos medikų sąjūdžio vadovė Živilė Gudlevičienė.

„Neabejojame, kad tiesiogiai su medikų bendruomene kasdien bendraujantis Lietuvos medikų sąjūdis žino tiksliausiai, kurioje ligoninėje ar kokiame rajone šie respiratoriai šiandien reikalingi pirmiausiai. Pasitikime mūsų medikais. Tik jų stiprybė ir profesionalumas lems, kaip visuomenei pavyks atlaikyti pandemiją. Mes, savo ruožtu, privalome ieškoti visų įmanomų būdų padėti medicinos darbuotojų bendruomenei“, - atskleidė Žmonių partijos lyderis Gabrielius Landsbergis.

Šaltinis: tsajunga.lt