Italija supyko: viešai šalinamos ES vėliavos

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/ital... 2020-04-03 09:44:00, skaitė 797, komentavo 3

Italija supyko: viešai šalinamos ES vėliavos

Italijos Respublikos Deputatų Rūmų viceprezidentas Fabio Rampelli, savo kabinete nukabina ES vėliavą, taip išreikšdamas pasipiktinimą, kad Italijai Europos Sąjunga atsuko nugarą jai sunkiausiu metu

Dėvėdamas kaukę ir pirštines, politikas nuėmė ES vėliavą nuo vėliavos stiebo ir vietoje jos iškėlė Italijos.

Europa dešimtmečiais mėgavosi Italijos politine silpnybe. Šiandien Italija nenori būti padavėja, o kiti, pavyzdžiui, Prancūzija ir Vokietija, pietauja su omaru. Jei planuojate pasinaudoti ekstremalia padėtimi, kad kelios, tokios kaip Italija ar kitos silpnesnės ekonomikos šalys, sukluptų ant kelių, tokia Europa neturi ateities “.

Italų leidinys „Il Giornale“ neatmeta, kad „ES vėliava išnyks amžiams“

Tai nėra pirmas kartas, kai Italijoje aiškiai pašalinama Europos Sąjungos vėliava, tačiau tai pirmą kartą daro aukšto rango politikas. Anksčiau panašų gestą padarė Federico Canet.

Vyras nuleido ES vėliavą ir vietoj jos pakėlė Rusijos trispalvę ir padėkojo Rusijai už Italijai suteiktą pagalbą. Maskva į šalį išsiuntė 14 orlaivių su medicinos įranga ir medicinos specialistais.

Vėliavų nuleidimas Italijoje tampa masiniu reginiu. Tokių vaizdo įrašų pilni socialiniai tinklai. Ar pandemija sugriaus Europos Sąjungą, parodys laikas, bet faktas, kad vienybės joje nėra. Šis vyrukas teigia, kad Europos Sąjungai atėjo galas!

Vėliavas nuleidžia ir Italijos miestų merai

Kaip rašo Italijos dienraštis „iLGiornale.it„, merai solidarizuojasi su gyventojais ir nuleidžia ES vėliavas. Dešimtys merų ir vietinių administratorių nusprendė protestuoti prieš Briuselio nejudrumą suvaldant koronavirusą, nuleidžiant ES vėliavas.

1585678562-bandiera.jpg?w=616&ssl=1

Susirgimai koronavirusu

Prisiminkite, kad Italija užima antrąją vietą pasaulyje pagal užsikrėtusių koronavirusų žmonių skaičių. Šalyje užregistruota 115 tūkst. užkrėtimo atvejų. Padėtis blogesnė tik JAV, kur infekcija buvo nustatyta 238 tūkst. žmonių. Po Italijos yra Ispanija (110 tūkst.), Vokietija (85 tūkst.), Kinija (81,5 tūkst.),  Ir Prancūzija (60 tūkst.).

Šiuo atveju Italija nesulaukė tinkamos Europos Sąjungos pagalbos. Europos šalys tiesiog užsidarė sienas ir kiekviena šalis atskirai pradėjo spręsti savo problemas.

Vitalijus Vasylius