Supuvusi komercinė žiniasklaida prašo valstybės paramos iš mūsų mokesčių mokėtojų sąskaitos!

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/supu... 2020-04-01 16:43:00, skaitė 726, komentavo 4

Supuvusi komercinė žiniasklaida prašo valstybės paramos iš mūsų mokesčių mokėtojų sąskaitos!

Kreipimosi tekstas į Lietuvos visuomenę:

Jūs tik įsivaizduokite naglumą, angažuota, stambiom interesų grupėm patarnaujanti, politinius korupcionierius pridengianti, iškraipytą realybę ir faktus pateikianti, proteguojanti Lietuvos valstybei ir žmonėms žalingas jėgas, kai kuri save pasivadinus nepriklausoma, supuvusi komercinė žiniasklaida prašo valstybės paramos iš mūsų mokesčių mokėtojų sąskaitos. Mane labai papiktino tokia situacija, kad iš mūsų kišenės prašoma finansuoti dezinformatorius ir aš kreipiausi i valstybės institucijas, jeigu ir jūs esate prieš, žemiau yra mano paruoštas tekstas, o dar žemiau institucijų kontaktai:

Kreipimosi tekstas į valstybės institucijas:

Gerai ir labai tiksliai pasakė apie esama situaciją valstybėje amžina atilsį gerbiamas Šliogeris:

„A. Šliogeris amžiną atilsį viešojoje erdvėje ir Leonido Donskio laidoje yra sakęs: „Dabartinė lietuviška žiniasklaida mums pavojingesnė už visas Rusijos spectarnybas kartu sudėjus. Tai nacionalinio saugumo ar nacionalinio išlikimo problema.“

Kreipiuosi i Jūs ir prašau neskirti pagalbos pinigų iš valstybės biudžeto komercinei žiniasklaidai, kuri šiai dienai didelė jos dalis yra priklausoma, neobjektyvi, tendencinga, užsakomuosius straipsnius rašanti, visiškai nieko bendro su demokratijos ir žodžio laisvės principais neturinti.

Dalis komercinės žiniasklaidos yra pažeista, atstovauja ir aptarnauja interesų grupes veikiančias prieš Lietuvos valstybę ir jos žmones, proteguojamos nusikalstamos interesų grupės blokuojant teisingą, objektyvią informaciją, taip yra laužoma Konstitucija ir pagrindinės, pamatinės demokratinės valstybės vertybės, laisvos, nepriklausomos ir teisingos informacijos sklaida.

Protestuoju, kad iš mano, kaip mokesčių mokėtojo pinigų būtu remiama melagingą, iškraipytą, tendencingą informaciją skleidžianti ir interesų grupes aptarnaujanti, dengianti žiniasklaida, kuri prisideda prie valstybės pamatų griovimo, politinės korupcijos išsibujojimo, nebaudžiamumo skatinimo, teisinės sistemos silpnumo, pasekoje to susikūrė parazitiniai, nusikalstami monopoliai pagrindinėse gyvenimo sferose.

Jie sunaikino smulkųjį ir vidutinį verslą, tuo pačių tikrąją konkurenciją ir dabar smaugia piliečius ir valstybę per dideles pagrindines pragyvenimo kainas, vagia valstybės biudžeto, ES paramos lėšas, susimažina valstybei mokamus mokesčius ofšorinėse zonose, toliau iš to seka didėjanti valstybės skola, didelės pagrindinės pragyvenimo kainos ir mažos algos, skurdas, didelė socialinė atskirtis ir katastrofiška emigracija. Lietuva pagal eurostat duomenis yra paskutinioji europos sąjungoje pagal daugeli svarbiausių rodiklių kartu su Bulgarija. Dar manau, kad parsidavusi, korumpuota ir supuvusi žiniasklaida pridengia stambią politinę korupciją, tuo pačiu paralyžiuodama teisinę sistemą.

Ir dar pabaigai pasakysiu, kad kai kurie nusikaltėlių koncernai, kai kurie korumpuoti seimo nariai stogaujantys nusikaltėlių koncernams ir šitą darinį aptarnaujanti, dengianti tendencinga, parsidavusi, supuvusi, kai kuri žiniasklaida yra tikru tikriausias valstybės vėžys, kuris veda mūsų šalį ir tautą į sunaikinimą, ne be reikalo europos komisija prognozuoja, kad 2050 metais Lietuvoje gyvens tik 2.1 milijono gyventojų, o 2100 metais jau tik 1.6 milijono gyventojų.

Lietuvos stambiausioji žiniasklaida priklauso vos keliems savininkams:

TELEVIZIJA:

Mg baltic (Darius Mockus) media priklauso lnk grup:

LNK, BTV, INFO TV, TV1, „Liuks“ ir interneto televizijos kanalas „LNK Go.

TV3 grupė:

TV3, TV6, TV8, interneto televizija „TV3 Play“, radijo stotis „Power Hit Radio“ ir portalas tv3.lt, mokama televizija „Viasat“ ir vaizdo transliacijų internetu platforma „Viaplay“.

UAB „Lietuvos rytas“ valdo:

100 proc. UAB „Lietuvos ryto“ televizija ir 100 proc. UAB „Lrytas“ akcijų.

Tarp daugiausiai „Lietuvos ryto“ akcijų turinčių asmenų – Gedvydas Vainauskas, Alfonsas Ambrazas, Algirdas Kumža, Vidmantas Strimaitis, Algimantas Budrys, UAB „BIG Group“ (jos visos akcijos priklauso UAB „Fragrances International“, kurios savininkas Benas – Gudelis)

RADIJAS:

M1 grupė:

M-1, M-1 Plius, Laluna, Lietus, Raduga

Visos bendrovės „M-1“ akcijos priklauso Ramunei Grušnytei-Mikalauskienei.

UAB „Radiocentras“ 92,4 proc. akcijų priklauso „Achemos grupei:

„Radiocentras“, „Zip FM“, „Rusradio LT“, „Relax FM“ ir „Classic Rock FM“.

Radijo stotis „Pūkas“, akcininkas Kęstutis Pūkas

„Žinių radijas“ Augustinas Rakauskas – Lietuvos verslininkas, vienas didžiausių prekybos tinklo „Senukai“ akcininkų.

INTERNETAS:

Portalas DELFI priklauso Estijos bendrovei, „Ekspress Grupp“, kuri kotiruojama „Nasdaq“ akcijų biržoje.

Portalo „15min.lt“ beveik visos akcijos priklauso bendrovei „Eesti Meedia“ – Margus Linnamäe Estijos farmacijos magnatas).

Portalas „lrytas.lt“, kaip ir dienraštis „Lietuvos rytas“, priklauso bendrovei „Lietuvos rytas“,

Tarp daugiausiai „Lietuvos ryto“ akcijų turinčių asmenų – Gedvydas Vainauskas, Alfonsas Ambrazas, Algirdas Kumža, Vidmantas Strimaitis, Algimantas Budrys, UAB „BIG Group“ (jos visos akcijos priklauso UAB „Fragrances International“, kurios savininkas Benas – Gudelis)

NAUJIENŲ AGENTŪROS:

Agentūra BNS ir portalas „15min“ savininkas yra bendrovė „Eesti Meedia“ ir jos savininkas, Estijos oligarchas, farmacijos magnatas Margus Linnamäe.

Agentūros ELTA 80 proc. akcijų priklauso Gitanai Markovičienei, taip pat turinčiai 100 proc. „GM Žurnalų leidybos grupės“ akcijų. Likusios 20 proc. ELTA akcijų priklauso „Respublikos“ leidinių grupės savininkui Vitui Tomkui.

DIENRAŠČIAI:

„Verslo žinios“ 73% akcijų priklauso švedų bendrovei „Bonnier Business Press AB“ (BBP), 19% leidinio vyriausiajam redaktoriui Rolandui Barysui ir 8% UAB „Cicera“. Tarptautinė kompanija BBP, leidžianti dienraščius, savaitraščius, žurnalus, organizuojanti konferencijas, valdanti interneto portalus 13-oje valstybių yra „Bonnier Group.

Vilius Antanaitis