Lietuvos teismas atsisakė pripažinti Kryme išduotą santuokos nutraukimo liudijimą

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2020-03-10 08:48:00, skaitė 663, komentavo 7

Lietuvos teismas atsisakė pripažinti Kryme išduotą santuokos nutraukimo liudijimą

Anksčiau kreipimąsi pripažinti Rusijoje išduotą dokumentą atmetė Vilniaus miesto civilinės metrikacijos skyrius

VILNIUS, kovo 9 — Sputnik. Lietuvos apeliacinis teismas atsisakė pripažinti Kryme išduotą santuokos nutraukimo liudijimą.

Sprendimas buvo priimtas vasario pabaigoje, tačiau apie tai tapo žinoma tik dabar. Pareiškėja S. Š. pateikė prašymą pripažinti Kryme gautą santuokos su piliečiu A.S. nutraukimo dokumentą.

Anksčiau pilietės S.S. prašymą atmetė Vilniaus miesto civilinės metrikacijos skyrius. ten pareiškė, kad Kryme priimti sprendimai Lietuvoje negalioja. Apeliacinis teismas konstatavo Vilniaus metrikacijos skyriaus sprendimo teisingumą.

Teisėjos Danguolės Martinavičienės nutarime teigiama, kad Kryme įforminti dokumentai "neturi teisinės galios Lietuvoje", todėl "negali būti legalizuoti", nes oficialus Vilnius nepripažįsta Krymo Rusijos teritorija.

Krymas tapo Rusijos teritorijos dalimi remiantis referendumo, įvykusio po valstybinio perversmo Ukrainoje, rezultatais. Daugiau kaip 96 procentai regiono gyventojų ir daugiau kaip 95 procentai Sevastopolio gyventojų palaikė susivienijimą su Rusija.

Kijevas atsisako pripažinti šį įvykį ir pusiasalį laiko "savo, bet laikinai okupuota teritorija". Nors Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pabrėžė, kad Krymo klausimas buvo visiškai uždarytas.