Valstybinis transliuotojas atskleidė: prieškario Lietuvos saugumo struktūros leido klestėti komunistams

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/valsty... 2020-03-01 07:05:00, skaitė 709, komentavo 2

Valstybinis transliuotojas atskleidė: prieškario Lietuvos saugumo struktūros leido klestėti komunistams

Komunistų partija prieškarinėje Lietuvoje buvo negausi, be to ir uždrausta. Valstybinis transliuotuojas atskleidė, kad prezidento Antano Smetonos laikais, Lietuvos komunistai maudėsi piniguose. Juos resursais dosniai aprūpindavo Maskva.

Laidoje vasario 23 d. laidoje „Istorijos detektyvai“ informuojama, kad komunistu būti diesiog apsimokėjo finansiskai.

Laidos svečias, istorikas dr. Zenonas Butkus kalbėdamas apie komunistus visame pasaulyje, papasakojo, kad, pavyzdžiui, Berlyne komunistai turėjo tiek daug pinigų, kad net valytojos negalėjo net peržengti dėžių su krūvomis pinigų.

Skelbiama, kad Rusijoje visus turtus skirtus komunistams finansuoti laikydavo specialiame sandėlyje.

„Tai jų buvo tiek daug (pinigų), čia aš nežinau kaip parodyt vaizdžiai“, - informacija pasidalino Z. Butkus kalbėdamas ir Vokietijos komunistus.

ekspertai.eu_komentaras3-07.png

Čia kyla klausimas. Jei negausūs ir uždrausti, kaip primenama laidoje, Lietuvos komunistai maudėsi piniguose iš Rusijos, jei būti komunistu apsimokėjo materialiai, ką visą tą laiką veikė Lietuvos saugumo struktūros? Kaip jos leido, kad Lietuvos komunistai taip dosniai būtų finansuojami ir gyventų vargo nematydami, vykdydami savo destrukcinę veiklą prieš A. Smetonos valdžią?

Ar tai reiškia, kad ir prieškario laikais Lietuvos saugumo struktūros dirbo ne Lietuvai, o kaimynui iš Rytų, taip kaip yra ir šiandienos Lietuvoje, kur tik kiekvieną dieną rėkiama, kad „rusas puola“, bet realiai daromi naudingi veiksmai Kremliui, vykdant skardaus skaliko misiją?

Štai apie ką galėtų padaryti įdomią laidą visada kažko nenatūraliai persitempęs laidos „Istorijos detektyvai“ vedėjas Virginijus Savukynas. Tikrai būtų įdomu apie tai sužinoti daugiau.