Vakaroidai tiki, kad šioje nuotraukoje bučiuojasi vokiečių kareivis ir raudonarmietė 1939 metų parade. O kaip yra iš tikrųjų?

Autorius: LDiena.lt Šaltinis: https://cont.ws/@potap1956/159... 2020-02-29 23:33:00, skaitė 1058, komentavo 5

Vakaroidai tiki, kad šioje nuotraukoje bučiuojasi vokiečių kareivis ir raudonarmietė 1939 metų parade. O kaip yra iš tikrųjų?

Jūs nustebsite, kaip lengvai sukuriamos ir internete išplinta įvairiausios klastotės. O gal ir nenustebsite - visgi gyvename XXI-ajame amžiuje ir "patys taip mokame". Vienaip ar kitaip, tačiau fotografija, kurioje aistringame bučinyje susilieja vokiečių vermachto kareivis ir rodonarmietė, tampa vis populiaresnė tarp tarybofobų ir istorijos perrašinėtojų. Šia nuotrauka netgi pradėti iliustruoti istoriniai straipsniai apie TSRS ir Vokietijos tarpusakvio santykius 1939 metais. ne kartą teko ją matyti vakaroidų soctinklų grupėse, kur nurodama, neva ši nuotrauka padaryta 1939 metų rugsėjo 22 parado Breste metu. Ar taip ir yra? Ką gi, išsiaiškinkime.

Lenkijos padalinimo tema iki šiol skausminga ne tik pačioje Lenkijoje bet ir Rusijoje. Juk negalėjo komunistai su fašistais draugauti! Bet tiek jau to, aš į ideologinį aspektą net nekreipsiu dėmesio, juk tema visai apie kitką - apie klastotes.

Situacija tokia: 1939 rugsėjo 22 užimtame Brest-Litovske iš tiesų susitiko vermachto kariuomenė ir Darbininkų-valstiečių Raudonoji Armija. Yra manančių, jog buvo bendras paradas. Kiti (tame tarpe ir buvęs kultūros ministras Medinskis) pagatavi iki galo įrodinėti, jog mieste įvyko vokiečių kariuomenės išvedimo ceremonija, stebint tarybinės pusės atstovams. Vienaip ar kitaip, tribūnoje stovėjo vokiečių generolas Guderianas ir mūsų kombrigas (brigados vadas) Krivošeinas, tarybiniai tankistai stebėjo kas vyksta ir apskritai, atmosfera tvyrojo neįpareigojanti ir be įtampos.

Klausimas: ar galėjo tomis aplinkybėmis ir tuo metu pasibučiuoti vokietis ir mūsų raudonarmietė?


Nuotrauka Pinterest soctinkle su pasakojimu apie "paradinį bučinį"

Kad ir kaip tarybofobams to norėtųsi, bet ne, negalėjo. Ir dabar aš pereisiu prie nemaloniosios dalies - istorijos falsifikavimo.

Nuotrauka, kuri išlenda tai vienur, tai kitur iš tikrųjų buvo padaryta 2007 metais Sevastopolyje. Ir ji iš pradžių buvo spalvota. kažkas specialiais ją padarė juodai-balta ir pašalino detales, pagal kurias akivaizdu kokiomis aplinkybėmis ji buvo nufotografuota.

Fotografijoje, liudininkų žodžiais, maskviečiai vyras su žmona, specialiai atvykę į Krymą, sudalyvauti istorinėje 1944-ųjų lemiamo mūšio už Sevastopolį rekonstrukcijoje. Apie šį renginį netgi yra išlikęs "Pirmo kanalo" TV siužetas. Veiksmas vyko ant Sapuno kalno.


Istorinės rekonstrukcijos akimirka 2007-aisiais. Foto forum.sevastopol.info

Rekonstruktoriai - smulkmeniški žmonės. Kaip tame "Pirmojo kanalo" siužete pasakojo vienas iš "fricų", daugelis buvo apsirėdę tikrais šalmais ir uniformomis, maksimaliai atitinkančiomis realias. Tiesa, nekurie skeptikai netiki paaiškinimu apie istorinę rekonstrukciją Kryme. Viename forume netgi toks saviveiklininkas-psichologas pareiškė: "Jūsų versija neįtikinama, nurodytame video tokio kadro nėra. Ir priežasti slabai paprasta - žmona taip savo vyro nebučiuoja, bent jau apkabintų vokietį, ar ką?"

Chm-m. Na, žmonos savo vyrus bučiuoja labai įvairiai. Kas dėl šios poros, tai štai jums jų bendra nuotrauka, spalvota ir be korekcijų - laimė, kad internete išlieka ne tik klastotės, bet ir originalai iš kurių pastarosios padarytos. Nesuprasti kad juodai-balta "bučinio 1939 parade" nuotrauka yra feikas - klastotė, tiesiog neįmanoma. Kas jį "sufotošopino" ir pirmasis paskleidė, šiandien jau sunku atsekti. Greičiausiai, pirmą kartą jis buvo panaudotas rumunų spaudoje - publikacijoje apie vokiečių kariuomenės išvedimą iš Brest-Litovsko, kur suklastota besibučiuojančių vokiečio ir raudonarmietės fotografija buvo įkišta tarp originalių 1939 metų kadrų.

Na, o vėliau feikas pradėjo savo savarankišką virtualų gyvenimą - pakliuvo į Pinterest, forumus, Reddit. Galiausiai net landsbergizmo virusu užsikrėte komentatoriaii pradėjo kaišioti jį į savo komentarus LDienoje. Todėl nori, nenori, tenka rašyti tokius straipsnius, kad dar ir dar kartą priminti auksinius Leninio žodžius:

"Interneto archiproblema tai, kad žmonės nesusimastydami patiki tuo, kas jame publikuojama".

Taip kad, mielieji, būkite sąmoningi, nepulkite šventai tikėti tuo, ką jums pakišo norintys bet kokia kaina parduoti jums savo nuomonę. Dabar net paskutinis idiotas šiek tiek pasistanginęs gali iškepti pakankamai įtikinamą feiką.

Jūs gi netikite tomis "Žvaigždžių karų", "Žiedų valdovo" ar "Hario Poterio" istorijomis, kad ir kaip įtikinamai jos būtų nufilmuotos? Tai kodėl turėtumėte patikėti ir šitų, istoriją perrašinėjančių bei MŪSŲ TARYBINĘ PRAEITĮ dergiančių pseudoistorinių prostitučių kuriamomis pasakomis ir vaizdeliai?

Taip kad pamatę kažką "sensacingo" ir "demaskuojančio", nepamirškite paklausti savęs - o kam tai naudinga, ar tame nėra prieštaravimų logikai ir galiausiai, o informacijos šaltinis - kas?