Visuomenės protus paralyžiavęs koronavirusas atslinko ir į Lietuvą

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2020-02-29 12:55:00, skaitė 621, komentavo 4

Visuomenės protus paralyžiavęs koronavirusas atslinko ir į Lietuvą

Pagrindinė visos Lietuvos žiniasklaidos naujiena yra vis labiau po pasaulį plintantis koronavirusas

Didmiesčių vadovybė platina plakatus, kuriuose pasakojama apie apsaugos nuo galimos infekcijos priemones. Lietuvos gyventojai susiskirstė į dvi priešingas stovyklas — panikos apimtuosius ir šaltų nervų skeptikus.

— Alina, tu jau savaitę vaikštai su ta pačia medicinine kauke, sprendžiant iš dėmės jos dešinėje pusėje. Jos nenusiimi net namuose?

— Tu, Laura, nesijuok, koronavirusas gal jau skraido aplink mus Vilniuje! Jau nustatytas vienas atvejis Šiauliuose, pasirodo, virusas pasiekė ir Lietuvą. Viešpatie, apsaugok. Geriau vaikščiosiu su nešvaria kauke. Be to, tiesiog neįmanoma nusipirkti naujos! Aš vos išprašiau šią kaukę iš savo draugės slaugytojos vienoje iš Lietuvos klinikų. Anksčiau operacinėje naudotas kaukes jie išmesdavo į sąvartyną, tačiau dabar jos dezinfekuojamos ir išdalinamos artimiesiems ir draugams.

— Tu man tokias aistras čia pasakoji! O štai aš — fatalistė. Kam lemta sudegti ugnyje, tas niekad nenuskęs tvenkinyje. Žinoma, niekas neatšaukė asmeninės higienos normų, ir aš jų laikausi nuo vaikystės. Dėl saugumo aš tiesiog stengiuosi nedalyvauti masiniuose renginiuose ir vengiu minios.

— Bet tu juk kiekvieną rytą važiuoji į darbą viešuoju transportu, o ten yra minia žmonių!

— Beje, trečią dieną iš namų į darbą vaikštau pėsčiomis net per lietų. Aš per valandą įveikiu penkis kilometrus. Ir kiekvienas rytinis pasivaikščiojimas gryname ore sustiprina mano sveikatą! Mano močiutė vaistinėlėje rado "žvaigždutės" balzamo ir patarė man juo pasitepti nosį. Ji sako, kad tai yra geresnė apsauga nei marlės.

— O! Ir aš jo turiu! Tuoj valanda anksčiau išsiprašysiu iš darbo ir važiuosiu namo, kad pasitepčiau nosies ertmes. Ačiū už patarimą!

— Aš tau, Alina, patariu truputį nusiraminti ir nepanikuoti. Juk koronavirusas yra tik vienas iš milijardų virusų, kurie ne tik sklando aplink mus, bet ir gyvena mūsų viduje. Ir kiekvienas iš jų gali mus nužudyti. Bet jis nežudo! Prisimink, juk apie Ebolą rašė prieš keletą metų kaip apie XXI amžiaus marą! Tačiau mokslininkai rado priešnuodį ir sugebėjo sustabdyti šį virusą. Tikėkimės, kad jie susidoros su koronavirusu.