Klaipėdos policija represuoja LIBERALAUS VERSLO iniciatyvas uostamiestyje: „masažo“ viešnamyje pričiupo nepilnametes

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/klai... 2020-02-28 12:21:00, skaitė 729, komentavo 1

Klaipėdos policija represuoja LIBERALAUS VERSLO iniciatyvas uostamiestyje: „masažo“ viešnamyje pričiupo nepilnametes

Klaipėdoje ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, gavus informacijos apie nepilnamečių teikiamas mokamas seksualines paslaugas

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl organizavimo ir vadovavimo prostitucijai, pelnymosi iš nepilnamečių prostitucijos, apgaulingo apskaitos tvarkymo bei neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo.

Didelės apimties ikiteisminis tyrimas pradėtas, gavus duomenų apie nepilnamečių teikiamas atlygintinas seksualines paslaugas. Skelbimai apie ypatingą masažą vyrams buvo aptikti tinklalapių skelbimų stebėsenos metu.

2019 m. kovo pradžioje VPK Viešosios tvarkos tarnybos Prevencijos skyriaus pareigūnai apsilankė uostamiesčio centre esančiame bute. Patalpose su atskiromis masažui skirtomis vietomis, sūkurine vonia, dušu bei kt. buvo sulaikyta 24-rių metų amžiaus anksčiau už prostitucija bausta Klaipėdos miesto gyventoja ir dvi 17-metės. Patalpų apžiūros metu aptiktos priemonės masažui atlikti, masažo paslaugų kainoraštis bei kt.
Uostamiesčio policijos KPONTV pradėjo ikiteisminį tyrimą ir nustatė, kad prostituciją organizavo ir jai vadovavo anksčiau neteistas asmuo bei jo buvusi sutuoktinė. Iš viso kaltinimai pareikšti 5 asmenims.

Įtariama, kad kaltininkai verbavo finansinių sunkumų turinčias ir socialiai pažeidžiamas moteris bei merginas per viename didžiausių Lietuvos internetinių skelbimų portalų patalpintus skelbimus, kuriais buvo ieškoma darbuotojų atlikti erotinius masažus. Tame pačiame portale buvo talpinami ir skelbimai apie atliekamus erotinius masažus.

Kaltinamieji organizavo ir pelnėsi mažiausiai iš 7 merginų/ moterų prostitucijos, kurios teikė seksualines paslaugas dviejuose išsinuomotuose butuose Klaipėdoje. 80 procentų uždarbio atitekdavo sąvadautojams, iš kurių didžioji dalis – organizatoriams.
Įtariama, kad prostitucijos organizatorius, būdamas juridinio asmens vadovu ir maskuodamas vykdomą nusikalstamą veiklą, fiktyviai įdarbino dalį bendrininkų ir prostitučių savo vadovaujamoje bendrovėje bei atitinkamoms valstybės institucijoms teikė tikrovės neatitinkančius duomenis apie įmonės veiklą.

Be to, viename iš minėtų butų organizatoriai įrengė vaizdo kameras, kuriomis neteisėtai buvo daromi slapti vaizdo įrašai apie privatų asmenų gyvenimą.
Atliktas bendrovės ūkinės-komercinės veiklos tyrimas. Įtariama, kad bendrovės direktorius neišsaugojo dalies įmonės apskaitos dokumentų, dėl ko buvo neįmanoma iš dalies nustatyti šios įmonės veiklos, jos turto, nuosavo kapitalo, įsipareigojimų dydžio ir struktūros bei ūkinių operacijų tapatumo.

Prokuroro sprendimu apribotos bendrovės nuosavybės teisės į du lengvuosius automobilius, kurių vertė didesnė nei 9 000 Eur.

Už prostitucijos organizavimą ar vadovavimą jai numatytas laisvės atėmimas iki 6 metų.
Už pelnymąsi iš nepilnamečio asmens prostitucijos arba organizavimą ar vadovavimą nepilnamečio asmens prostitucijai, arba kitokį nepilnamečio išnaudojimą prostitucijos tikslams numatytas laisvės atėmimas nuo 3 iki 10 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Parengta pagal policija.lt inf.