Kol Lietuvos pensininkai skursta, Vytautas Landsbergis maitinasi restoranuose ir ilsisi nuosavoje pajūrio viloje

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/kol-... 2020-02-19 17:14:00, skaitė 1251, komentavo 3

Kol Lietuvos pensininkai skursta, Vytautas Landsbergis maitinasi restoranuose ir ilsisi nuosavoje pajūrio viloje

Nacionalinio skurdo mažinimo organizacijų tinklo paskelbtoje „Skurdo ir socialinės atskirties apžvalgoje“ teigiama, kad, palyginti su ankstesniais metais, skurdo rizikos lygis nepasikeitė – žemiau skurdo rizikos ribos gyveno 22,9 procento žmonių.

Daugiausia tai pensininkai. Senatvės pensininkų skurdas per paskutinius metus išaugo gana ženkliai. Taip pat vieniši tėvai, daugiavaikės šeimos, neįgalieji, bedarbiai, vieniši asmenys… Tai pagrindinės grupės, kurios skursta labiausiai.

Skursta ne visi pensininkai

Štai Vytautas Landsbergis puikuojasi savo socialinio tinklo paskyroje nuotrauka, kurioje jis su žmona puotauja prabangiame Vilniaus senamiestyje esančiame „Naručio“ restorane.

Puota maro metu? Taip. Ar gali nors vienas pensininkas iš savo pensijos apsilankyti „Naručio“ restorane? Gali, bet tai būtų tik keletą kartų. Gal tris, keturis ir priklausytų ką valgys ir gers, o jei vynelio užsisakys, gali neužtekti sąskaitai apmokėti ir visos pensijos.

Vytautas Landsbergis ilsisi nuosavoje pajūrio viloje, kuriai sklypą kažkas padovanojo…

Garsiausias šalies politikas Vytautas Landsbergis Nemirsetoje pasistatė namą. Žiniasklaidai aiškino, kad vasaros rezidenciją pasistatė iš santaupų.

„Kam tas ažiotažas? Kuo tas namas yra ypatingas? Negi mes, gyvenimo pabaigoje, negalime namuko pasistatyti? Aplinkui Vilnių ne tokios pilys dygsta, o Vytautas per gyvenimą vasarnamio statybai yra užsidirbęs pakankamai“, – žiniasklaidai iš karto kažkodėl teisintis puolė G.Ručytė-Landsbergienė.

Landsbergiams kažkas padovanojo sklypą, kuriame jie įsirengė savo vasaros rezidenciją. Pasiteiravus apie vasaros rezidenciją pajūryje, politiko žmona paaiškino, kad šis sklypas jai yra dovanotas, tačiau įvardinti „geradarį“ moteris atsisakė. Ir niekam nekyla ranka prieš „dėdulę“ pašokti, kad išsiaiškintų iš kur sklypas, kas dovanojo ir už ką.

Egidijus Paulauskas