JAV pažadėjo algą M. Saakašviliui ir pagalbą Odesos policijai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/jav-pa... 2015-07-07 09:04:36, skaitė 3355, komentavo 0

JAV pažadėjo algą M. Saakašviliui ir pagalbą Odesos policijai


Odesos gubernatorius Michailas Saakašvilis ir JAV ambasadorius Ukrainoje Džefris R. Pajetas.

 

JAV Kalifornijos valstijos policija padės kuriant naująją Odesos policiją. Apie tai savo facebook paskyroje pranešė Odesos srities gubernatorius Michailas Saakašvilis po susitikimo su JAV ambasadoriumi Ukrainoje Džefriu R. Pajetu (Geoffrey R. Pyatt).

M. Saakašvilis taip pat pranešė, kad JAV vyriausybė sutiko skirti lėšų naujosios gubernatoriaus komandos algoms.

Oficialiame JAV ambasados Kijeve puslapyje pranešama, kad JAV suteiks finansinę ir techninę pagalbą Odesos naujosios patrulių tarnybos kūrimui, kuri pakeis šiuo metu veikiančią valstybinę automobilių inspekciją. Manoma, kad Kalifornijos kelių policijos specialistai atvyks į Ukrainą birželio mėnesį.

Naujajai policijos patrulinei tarnybai Kijeve, Odesoje, Charkove, Lvove ir kituose Ukrainos miestuose bus skirta 15 mln. JAV dolerių.

Birželio 5 d. Ukrainos vidaus reikalų ministras Arsenijus Avakovas pranešė, kad pradėjusi darbą Kijeve jau rugpjūčio mėnesį naujoji kelių policija dirbs ir Odesoje bei Lvove, o vėliau – kituose Ukrainos sričių centruose.

Dėl kyšių ėmimo iš užimamų pareigų A. Avakovas atleido visus valstybinės automobilių inspekcijos pareigūnus Nikolajevo srityje.

Šaltinis: bbc.com