Ir jie mums siūlo atsisakyti grynųjų? Ačiū, bet gal ne

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/photo... 2015-06-29 21:47:01, skaitė 4241, komentavo 0

Ir jie mums siūlo atsisakyti grynųjų? Ačiū, bet gal ne

Stebiu, kas darosi Graikijoje. Kur žmogeliams leidžiama pasiimti iš banko tik po 60 EUR dienai. Ir tai ne visiems pavyksta rasti neištuštintą bankomatą.

Eilinį kartą pasitvirtino sena tolerantiškiausios tautos išmintis: 

- turi grynųjų - turi pinigų. Turi sąskaitą banke - turi skaičiukus svetimame kompiuteryje. 

O juk dar nespėjome pamiršti Kipro bankų krizės pamokos, kuomet privačių bankų įsiskolinimai kreditoriams buvo padengiami iš ...banko klientų lėšų, nusavinant ženklią dalį įmonių sąskaitų bei fizinių asmenų indėlių.

Tie, kas prisimena, kiek kartų per pastaruosius dvidešimt penkeris metus lietuvaičiai pradangino savo pinigus, patikėtus įvairioms valstybės reguliuojamoms bei prižiūrimoms finansinėms įstaigoms, labai įtariai žvelgia į nūdienos bandymus visas pinigines operacijas perkelti į bankus. 

Griūva ir amžinais atrodę finansų pasaulio titanai. Ir jeigu visi tavo pinigai buvo banko sąskaitoje - vadinasi, tų jų neturėjai. 

Gal ne visų, gal pusės ar trečdalio - bet neturėjai. 

Tskant, dirbai dirbai, taupei taupei - ir šmaukšt - Nematoma Laisvos Rinkos ranka tuos pinigėlius kažkur pradangino. Ir galų nerasi. 

Nors, kaip žinia - šiame pasaulyje pinigai niekieno nebūna, jie tik keičia šeimininką. Todėl jeigu kas, neduok Die, nutiks - galėsite pasiguosti, kad jūsų pinigai banko sąskaitoje nepražuvo - jie tiesiog atiteko tiems, kas geriau moka su jais tvarkytis.

Vienžo, žiūrėkite į Graikiją ir mokykitės. Kaip nereikia elgtis su pinigais.