Pedokonservatinis išgama nori dalyvauti negrų ir arabų, kurie pakeis lietuvius kandžiulnikus, atrankoje

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/glands... 2015-06-10 11:46:51, skaitė 4189, komentavo 0

Pedokonservatinis išgama nori dalyvauti negrų ir arabų, kurie pakeis lietuvius kandžiulnikus, atrankoje

G. Landsbergis siūlo, kad Lietuva priimtų net 75 pabėgėlius, bet atsirinktų juos kuo geresnės kokybės iš tinkamų šalių


Konservatorių lyderis G. Landsbergis.

Konservatorių lyderis, europarlamentaras Gabrielius Landsbergis savitai siūlo spręsti pabėgėlių problemą. Jis ir jo partija laikosi nuomonės, kad migrantų į Lietuvą reikia priimti 75 ar truputį daugiau ir akylai stebėti, kad nepatektų prastesnės kokybės pabėgėliai iš netinkamų šalių.

Pasak politiko, „pagaliau Lietuvoje prasidėjo nepaprastai svarbi diskusija dėl migrantų, patenkančių į Europos Sąjungą proporcingo pasidalinimo tarp visų 28 ES valstybių“.

„Gaila, kad mūsų vyriausybė nedalyvavo diskusijoje bei nepateikė aiškios ir suprantamos pozicijos, – kas laukia Lietuvos. Vis dėlto yra didelis skirtumas ar Lietuvai teks priimti visus šiandien siūlomus 700 pabėgėlių, kuriuos atrinks ES Komisijos paskirta institucija, ar pavyks susiderėti, kad Lietuva pati atsirinktų žmones, kurie atvyks pas mus“, – pragmatiškai mąsto G. Landsbergis.

„Lietuva turi kovoti už teisę pati nuspręsti, kiek ir iš kur atvykėlių ji gali priimti“, – konservatorių požiūrį išaiškino G. Landsbergis.

Politikas atkreipė dėmesį, „kad skaičiai turi būti adekvatūs“.

„Jeigu Lenkija priims 1000 (ar daugiau) žmonių, tai premjero Butkevičiaus pasiūlymas priimti 30 žmonių bus priimtas kaip pokštas ir mes rizikuosime išvis nedalyvauti derybose dėl būsimos migracijos politikos“, – negailėjo kritikos politiniams konkurentams krikščioniškosios partijos lyderis.

Apie visą tai europarlamentaras paskelbė savo asmeninėje facebook paskyroje.

Konservatorių lyderis G. Landsbergis siūlo spręsti pabėgėlių problemą taip, kad jei jau Lietuva privalo priimti, tai pabėgėlių kokybė turi būti kuo geresnė, kad į mūsų šalį nepatektų prastesnės rūšies ar netinkamos religijos ar rasės, nepriimtinų Lietuvai šalių žmonės.

Jei tokie siūlymai ateitų ne iš konservatoriaus, be abejo, šokiruotų. Tačiau dabar matome, kad Vytauto Landsbergio įpėdinio pozicija dėl pabėgėlių logiška, perimanti tęstinumą. Jis išraiškingai atstovauja partijai, kuri išsiskiria išpažįstamu monokultūriškumu, net neslepiamu kultūriniu tamsumu, todėl ne taip retai ryškiausi jos atstovai garsėja marginaliais pasisakymais ir radikalizmu.

Štai visai neseniai konservatorius Kęstutis Masiulis išreiškė nepasitenkinimą „beraščiais juodaodžiais“, kuriuos, bėgančius nuo karo, Lietuvai gali tekti priglausti. O Seimo narė, buvusi krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė praėjusių metų pabaigoje sublizgėjo savo pareiškimu socialiniame tinkle facebook, kai oro uoste pamatė besimeldžiantį musulmoną ir nesusilaikiusi visiems viešai pametėjo keistų užuominų.

Jau bevek visi priprato prie šios partijos marginalių pasisakymų bei atviro karo kurstymo. Galima sakyti, kad visi aukščiau minėti apibūdinimai yra šios krikščionių demokratų partijos prekės ženklas.

Konservatoriai išsiskiria ne tik tokiais aukščiau minėtais pasisakymais, bet ir „buduliniais“ poelgiais. Ta pati konservatorė R. Juknevičienė, viešėdama Jungtinėje Karalystėje, atvirai gyrėsi polinkiu fotografuotis ten, kur nėra legalu, o vėliau šias nuotraukas platino socialiniuose tinkluose ir priminė neišsiauklėjusį tarybinį turistą. Tiesa, tarybinio pobūdžio laidas iš Rusijos konservatorė taip pat nenuilsdama reklamuoja, vos tik jas peržiūri. Ir tai daro reguliariai.

Konservatoriaus Manto Adomėno ar jo kolegos Andriaus Kubiliaus neišsemiamo įžvalgų aruodo čia jau net neminėsime.

Todėl dabar ekspertai.eu kreipiasi į konservatorių lyderį, Lietuvos interesams Europos Parlamente atstovaujantį G. Landsbergį su šiais prašymais:

1. Pateikite sąrašą Lietuvai netinkamų šalių, iš kurių mūsų valstybė negalėtų priimti nė vieno pabėgėlio, ir nurodykite priežastis, kodėl negalėtų.

2. Taip pat nurodykite šalis, iš kurių pabėgėliai geriausiai atitiktų Lietuvos kokybės standartus.

3. Nurodykite, kokiais kriterijais vadovausitės, jeigu Europos Komisija Lietuvai suteiks išskirtinę galimybę atsirinkti Jūsų minėtus standartus atitinkančius pabėgėlius?