Propagandinius Rusijos vaizdo klipus konservatorė R. Juknevičienė kviečia žiūrėti įvairiomis kalbomis

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/propag... 2015-05-18 10:44:02, skaitė 3329, komentavo 0

Propagandinius Rusijos vaizdo klipus konservatorė R. Juknevičienė kviečia žiūrėti įvairiomis kalbomis

NATO PA komitetų posėdžiuose Budapešte labai daug dėmesio Kremliaus politikai, ypač – informaciniam propagandiniam karui prieš Vakarus, savo facebook paskyroje pranešė konservatorė Rasa Juknevičienė.

„Kiek tenka kalbėtis su kolegomis parlamentarais, daugelis jau pradeda suprasti esmę, tačiau, nemokėdami rusiškai, jie nemato propagandos masto, skirto rusų smegenims“, - informavo konservatorė.

Pasak politikės, viename iš komitetų, svarstant propagandos įtaką, turėjo būti parodytas ir šis klipas:

„Reikia pasakyti, kad Kremliaus produkcija yra gana profesionali. Žinant, kad čia sudėliotos žinutės skleidžiamos įvairiais kanalais, plačiu frontu, netenka stebėtis, kad ir Lietuvoje yra daug įtikėjusių tuo, apie ką čia rodoma“, - nebesistebi konservatorė.

Svarstant raportą apie hibridinį karą, R. Juknevičienė atkreipė kolegų dėmesį į tai, kaip Kremlius sugeba primesti jiems naudingas žinutes.

„Pavyzdžiui, „Ukrainos krizė“, „Little green man“, t.y. „žalieji žmogeliukai“ yra beveik visos Vakarų žiniasklaidos antraštėse, politikų pasisakymuose. Pirmuoju atveju visuomenėms sudaromas klaidingas įspūdis, kad problema yra pati Ukraina, o antruoju – sušvelninamas Krymo aneksijos brutalumas“, - išaiškino konservatorė.

Savo facebook paskyroje R. Juknevičienė taip pat kviečia minėtą klipą žiūrėti ir rusų kalba: