Svečiuose pas Liną Hermaną: aš esu laisvas žmogus (video)

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/sveciuose-p... 2015-05-18 08:36:20, skaitė 7598, komentavo 0

Svečiuose pas Liną Hermaną: aš esu laisvas žmogus (video)

Š.m. kovo 16 dieną pas vakarykštį miesto jaunuolį – kaunietį, o dabar – naujakurį Liną Hermaną į sodybą vidury laukų, iš visos Lietuvos susirinko panašaus mąstymo žmonės. Jų propaguojamo gyvenimo būdo pagrindinė mintis: žmogus turi gyventi blaiviai ir gamtoje.

Sodybos šeimininkas Linas Hermanas šią trobelę su žeme įsigijo ir joje apsigyveno praeitų metų rudenį. Įsirengė saulės baterijas, pasistatė raketinę krosnį ( smulkiau pie tai – kitame videoreportaže jau greitai).

Šią dieną panašaus mąstymo žmonės čia susirinko pasidalinti patirtimi. Savo patyrimu ir gyvenimo žiniomis apie sodų genėjimą pasidalino Saulius Jasonis nuo Jiezno ( apie tai – videoreportaže prieš aną reportažą, kur “jau greitai”, t.y. ryt -poryt).

Po darbo dienos bendraminčiai apibendrina mintis. Kodėl žmonės tokie kvaili, kad užuot gyvenę rojuje ir laisvėje, renkasi  betoninius narvus – butus miestuose ir savanoriškai vergauja bankams? – klausia savęs pašnekovai. -Nes apduję nuo narkotinių medžiagų – alkoholio, cigarečių ir nesveiko maisto. Be to, nuolat veikiami tokio jiems patiems žalingo gyvenimo būdo propagandos mašinos, kurios pagrindinė priemonė – televizorius, – atsako patys sau.

Linas Hermanas tvirtina, kad dabar jis – laisvas žmogus. Maistą ir šilumą jam tiekia gamta, šviesą – saulė. Svarbiausia, kas mums visiems pirmiausia turėtų rūpėti: ne kaip užsidirbti pinigų ar praturtėti, bet keistis žiniomis, kaip tapti laisvais žmonėmis, kaip jis pats. To paties siekia ir jo pašnekovai.

Šauksmas