Pranašo karikatūrų paroda užsibaigė susišaudymu

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/05/pran... 2015-05-05 08:28:30, skaitė 3658, komentavo 0

Pranašo karikatūrų paroda užsibaigė susišaudymu

LDiena.lt: šia proga primygtinai siūlau prisiminti šarlihebdistinę isteriją (http://ldiena.lt/straipsnis/444/charlie-hebdo-ir-terorizmas-faktai-ir-jais-grista-nuomone) ir sugretinti jos ir žemiau aprašytus įvykius su viešai Vakaruose nedeklaruojama, tačiau nuosekliai vykdoma Korano pašalinimo iš viešos erdvės ir islamo demonizavimo strategija, išnagrinėtą Vidinio TSRS Prediktoriaus - Visuomenės Saugumo Koncepcijos autorių kolektyvo analitiniuose užrašuose: "Ilgalaikė biblinio projekto vadeivų strategija kaip įveikti koraninį islamą".
---

Prie pastato Dalaso priemiestyje JAV, kur vyko pranašo Mahometo karikatūrų konkurso paroda, nežinomi asmenys pradėjo susišaudymą.

Du šaunamaisiais ginklais ginkluoti užpuolikai buvo nušauti susišaudymo su policija metu. Buvo sužeistas vienas parodos apsauginių.

Policija blokavo Kiorčio Kalvelos Centro pastatą Garlande, kur vyko paroda, ir paprašė jos dalyvių, jų pačių saugumo labui neiti į gatvę.

Tarp šio susitikimo dalyvių buvo ir žinomas savo anti-islamišku požiūriu olandų politikas Gert Vildersas.

Vėliau jis pranešė "Tviter" paskyroje, jog iš tikro, gatvėje griaudėjo šūviai, tačiau jis jau buvo sėkmingai palikęs pastatą.

Vienas iš mačiusių papasakojo agentūrai „Assošieited Pres“, kad jis girdėjo apie 20 šūvių, nuaidėjusių, matomai, iš pravažiuojančio automobilio. Po to nuaidėjo dar du atskiri šūviai.

Kaip pranešė „Roiters“, du ginkluoti žmonės privažiavo automobiliu prie įėjimo į konferencijų-centrą kai renginys jau ėjo į pabaigą ir ėmė šaudyti į apsauginį, sužeidę jį į koją. Apsaugos darbuotojui į pagalbą atėjo policininkai, ėmę šaudyti ir nušovę abu užpuolikus.

Renginį organizavo organizacija „Amerikiečių iniciatyva laisvės apsaugai“, paskelbusi 10 tūkstančių dolerių premiją už geriausią pranašo Mahometo karikatūrą.

Tokias karikatūras daugelis musulmonų laiko tikėjimo įžeidimu.

Laikraštis „Dalas Morning Nius“ pranešė, kad parodos ir karikatūrų konkurso pranašo Mahometo tematika priešininkai apkaltino jų organizatorius ataka prieš islamą. Tačiau renginio organizatoriai pareiškė, jog jie tik naudojasi savo teise į laisvą nuomonės reiškimą.

Policija pranešė, jog užmuštieji nebuvo atpažinti vietoje, ir kol kas nėra aišku, ar jie buvo kažkokiu būdu susiję su tais, kurie pasisakė prieš šios parodos organizavimą.

Susitikimo organizatoriai interviu telefonu BBC papasakojo, kad paroda vyko padidinto saugumo sąlygomis ir buvo saugojama didelio skaičiaus policijos darbuotojų bei bendradarbių aprengtų spec-tarnybos "SWAT" uniforma.

2006 metais pranašo Mahometo karikatūrų publikacija danų laikraštyje Jyllands-Posten inicijavo masines protesto demonstracijas.

2105 sausį, prancūzų žurnalo Charlie Hebdo redakcijoje, kur irgi buvo publikuojamos pranašo karikatūros, specialiosios Prancūzijos tarnybos inscenizavo "islamistų" užpuolimą ir imitavo 12-os redakcijos samdinių nužudymą.