Vytautas Sinica. Dar truputį apie dezinformaciją. Subtilią, žinoma

Autorius: Vytautas Sinica Šaltinis: https://www.facebook.com/vytau... 2018-11-26 13:36:39, skaitė 473, komentavo 0

Vytautas Sinica. Dar truputį apie dezinformaciją. Subtilią, žinoma

Aktorė Elžbieta Latėnaitė tą patį melą apie tariamai leidžiančius mušti vaikus Seimo narius kartoja ir po metų, šiandienos mitingo paraštėse

Štai šį mitingą prieš Šakalienės įstatymą ir septynių Šakalienės šalininkų buvimą aikštės pakraštyje Paulius Gritėnas (skandinavams priklausančio Masinio Durninimo Organo 15min.lt presstitutas - LDiena.lt pastaba) savo straipsnyje pavadino taip: "Prie Seimo susidūrė dviejų skirtingų mitingų dalyviai". Na taip, daugiatūkstantinė minia ir septyni demagogai su plakatais, kad Seime užregistruotos pataisos esą siekia įteisinti vaikų mušimą (ko jos nesiekia, bet kad suprastum, reikia perskaityti visas pataisas). Tikrai dviejų mitingų susidūrimas ir proporcingas situacijos nušvietimas.

Tai labai simptomiška. Kai pasižiūri į viešąją erdvę, nuolatos kartojasi tas pats. Ypač televizijų eteryje vienodai plačiai nušviečiami, vienodai (arba daugiau) eterio gauna mažumų teisių kovotojų organizacijų akcijėlės iš dešimties žmonių. Jų akcijos taip pat nušviečiamos neabejotinai palankiau, reportažuose apie jas kažkodėl nereikia pusę laiko skirti kritikų ekspertinei nuomonei. Sprendžiant pagal TV reportažus, leftistų akcijų kritikai neegzistuoja, joms nepritarti gali nebent tamsi minia.

Tai būna svarbūs įvykiai. Tūkstantinis žygis Labanore prieš miškų kirtimą? Gal po paros laiko ir bus reportažas. Žmogaus teisių centras surenka 20 žmonių prie Centrinio pašto kovoti prieš oponentų peticiją dėl gėjų eitynių? Reportažas tą pačią dieną. Ir taip visą laiką. Ir dabar televizijos, įskaitant visuomeninę, sau leidžia pristatyti įvykusį mitingą kaip dviejų apylygiai paplitusių nuomonių susidūrimą, žinių reportaže, ko gero, ne mažiau duoda kalbėti šauniajai septyniukei, o ne tūkstančiams. Nes jeigu mes teisūs, jeigu Miliūtė su mumis, tai kas prieš mus?


Dviejų mitingų "susidūrimą" matote nuotraukoje

Liutauras Ulevičius