Kova be taisyklių: konservatoriai ir "valstiečiai" destabilizuoja padėtį Lietuvoje

Autorius: Vladimiras Matvejevas Šaltinis: https://sputniknews.lt/columni... 2018-11-20 11:44:45, skaitė 369, komentavo 1

Kova be taisyklių: konservatoriai ir

Rinkimų maratono pradžia Lietuvoje buvo pažymėta protesto akcijomis. Mokytojai pradėjo neterminuotą streiką dėl darbo užmokesčio, o tėvai eina į mitingus prieš juvenalinės justicijos įstatymų įvedimą

Griežti juvenalinės justicijos įstatymai, kurie įsigaliojo Lituvoje, duoda pirmuosius vaisius. Pirmas tūkstantis vaikų paimtas iš, pareigūnų nuomone, negerų šeimų. Dėl vaikų globos įstaigų sistemos stokos (atmesta prezidentės rekomendacija ― Sputnik), vaikai perduodami globėjų, kurie už tai gauna pinigus iš biudžeto, šeimoms.

Lietuvos tėvai, įpratę auklėti vaikus pagal griežtas patriarchalines tradicijas, piktinasi ir išeina į protesto akcijas.

O čia dar vyriausybė supaprastino Lietuvos vaikų įvaikinimo procedūrą užsieniečių, tarp kurių gali būti liberalių Vakarų įteisintos tos pačios lyties poros. Keista, kaip laiko atžvilgiu sutapo šie įstatymai (vaikų paėmimas ir įvaikinimas ― Sputnik).

Be to, karščiuoja ir visa Lietuvos švietimo sistema. Kai kurių mokyklų mokytojai, nepatenkinti nauja darbo apmokėjimo tvarka, jau pradėjo neterminuotą streiką.

Padėtis Lietuvoje kasdien vis labiau kaista. Atrodo, lyg kas sąmoningai pūstų tautos pykčio liepsną ypač svarbaus laikotarpio ― savivaldybių, europarlamentarų ir naujo Lietuvos prezidento rinkimų ― išvakarėse.

Būtent kova dėl valstybės vadovo kėdės taps kovos dėl valdžios tarp šiandien pagrindinių politinių partijų ― konservatorių (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) ir "valstiečių" (Lietuvos valstiečių ir žalųjų sąjunga) ― kulminacija.

Jei pastariesiems pavyks užgrobti ir rūmus Daukanto aikštėje, tada "valstiečių" rankose bus sutelktos visos valstybės valdymo svirtys. Konservatoriams prezidento rinkimų pralaimėjimas reikštų jų politinės įtakos Lietuvos visuomenei pabaigą. Todėl ir vyksta mirtina kova, kurioje visi metodai yra geri, iki pat padėties šalyje destabilizavimo...

Šiandien valdančiajai daugumai vadovauja "valstiečiai". Taigi kaltė dėl visų nesantaikų valstybės viduje krenta ant jų pečių. Opozicija, kuriai atstovauja konservatoriai, užėmė strategines priekabių aukštumas ir kiekvienu patogiu atveju pabrėžtinai kreipia dėmesį į "valstiečius". Štai, kas dabar kaltas dėl visų bėdų. Esant mūsų valdžiai, jūs, Lietuvos piliečiai, gyventumėte kaip inkstas taukuose!

Tuo pačiu metu "Senelio paukščiukai" visiškai pamiršta, kad jie tiesiogiai susiję su dabartine padėtimi šalyje. Daugiau nei ketvirtį amžiaus būtent konservatoriai kartu su politiniais pseudopriešininkais, o iš tikrųjų geriausiais draugais – socialdemokratais, dėjo dabartinės Lietuvos valstybės santvarkos ekonominį ir ideologinį pagrindą. Ir koks rezultatas? Lietuva pirmauja tarp ES šaių pagal skurdą, emigracijos tempus, alkoholio vartojimą, savižudybių skaičių.

Tie patys švietimo sistemos pagrindai, pagal kuriuos mokytojo darbas buvo valstybės apmokamas "pagal likutinį principą", buvo įtvirtinti būtent tiesiogiai dalyvaujant TS-LKD.

Taigi, šiandien kaltinti dėl visų bėdų tik LVŽS nėra visiškai etiška. Bet apie kokią etiką ir politinės kovos kultūrą galima kalbėti, kai rizikuojama valdžios skeptru ir karūna?

Kas kaltas dėl nevienodo mokyklų mokytojų atlyginimų paskirstymo? Švietimo ministrė Jurgita Petrauskienė ir jos komanda, suprask ― LVŽS. Jie parengė ir patvirtino naują darbo užmokesčių apskaičiavimo tvarką, pagal kurią mažuma mokytojų gavo priedą, o dauguma ― skylutę iš didžiojo riestainio, ir jų atlyginimai netgi sumažėjo už tą patį darbo krūvį.

Ir už kokį kandidatą į deputatus, merus ar prezidentus balsuos nuskriausti žmonės? Žinoma už tą, į kurį parodys peikėjai-opozicionieriai. O šie rinkėjai jau įtikinami, kad Lietuvoje nėra daugiau vertų kandidatų į prezidentus negu konservatorė Ingrida Šimonytė ir "nepriklausomas" Gitanas Nausėda.

Be to, Lietuvos vaikus masiškai "gelbėti" nuo motinų ir tėvų tik už antausį buvo pradėta kieno vyriausybei vadovaujant? Iš tiesų, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos.

Štai ir išeina, kad visuose frontuose "valstiečiai" jau dabar pralaimi neatviroje politinėje "kovoje be taisyklių" labiau patyrusiems konservatoriams. O artėjant valandai X ― balsavimo prezidento rinkimuose dienai ― situacija šalyje gali būti tokia įtempta, kad pats laikas bus paskelbti nepaprastąją padėtį, kurios metu bus galima ramiai atšaukti visus šiuos rinkimus ir įvesti neribotam laikotarpiui tiesioginį dabartinės Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės prezidentinį valdymą.

Taip, Lietuva yra demokratinė šalis, ir toks scenarijus vargu ar įmanomas. Bet jei prezidento rinkimuose laimės konservatorių nepageidaujamas prezidentas, tada yra atsarginis variantas ― apkalta. Tokios patirties Lietuva jau turi. Rolandas Paksas gali patvirtinti.